La Finantele Bacau au ajuns preavizele de concediere, in vederea desfiintarii posturilor si ocuparii prin concurs a celor noi, urmare a reorganizarii ANAF – Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

“S-au dat aceste preavize marti dimineata pentru 86 de angajati. In rest nu stim mai nimic, decât ca la nivel national, peste 500 de oameni nu se vor mai regasi in noile functii”, a declarat Iulian Cerbu, liderul de sindicat al finantistilor bacauani.

Schimbari si in structura

Urmare a acestei reorganizari si Directia Generala a Finantelor Publice Bacau a disparut, iar in locul ei a fost infiintata Administratia judeteana a finantelor publice Bacau, care va functiona in cadrul Directiei generale regionale a finantelor publice Iasi.

Si administratiile finantelor publice municipale si orasenesti au fost desfiintate, in locul lor fiind infiintate, in subordinea Administratiei judetene a finantelor publice Bacau, Servicii fiscale municipale si orasenesti, care vor fi conduse de catre un sef serviciu. “Structurile vizate de preavize sunt pe resurse umane, salarizare, audit, solutionare contestatii, trezorerie, contabilitatea creantelor bugetare, evitarea dublei impuneri si administrativ.

Pâna pe 12 august, ANAF va pune la dispozitie lista functiilor vacante corespunzatoare si existente la nivelul institutiei. Astfel persoanele care au primit preaviz pot opta pentru numirea in una din aceste functii publice vacante, in termen de maximum 5 zile lucratoare de la publicarea lor. Daca pe un post vacant vor opta 2 sau mai multe persoane, acestea vor fi testate”, a mai spus liderul de sindicat Iulian Cerbu.

Persoanele disponibilizate (care nu se vor mai regasi pe noile posturi sau care nu vor lua examenul) nu vor primi salarii compensatorii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ