29 mai 2024
Actualitate76,78% rata de promovare înregistrată la examenul național pentru definitivare în învățământ

76,78% rata de promovare înregistrată la examenul național pentru definitivare în învățământ

În judeţul Bacău, procentul de promovare din sesiunea 2023 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar este de 76,78%, mai mare decât rata înregistrară anul trecut, înainte de contestații, în Bacău, care a fost de 74,6%. Notele obținute de candidați la proba scrisă a acestui examen au fost publicate de Ministerul Educației astăzi, 25 iulie, pe site-ul dedicat http://definitivat.edu.ro/.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 216 candidați, din totalul de 225 cu dosare validate, adică un procent de 96%, rată de participare. Dintre aceștia, 5 candidați s-au retras în timpul susțineri lucrării, din motive personale, niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă în centru de examen, organizat anul acesta la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” Bacău, și nicio lucrare nu a fost anulată în centrul de evaluare.

Astfel, din totalul celor 211 candidați cu lucrări evaluate, 162 au primit note între 8 (opt) și 10 (zece), la proba scrisă. Doi dintre aceștia au fost notați cu nota maximă 10 (zece): la disciplina Biologie și la disciplina Asistent medical generalist – maistru instructor.



Candidați care au avut note sub limita de 8 (opt) sunt 49.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să aibă efectuat un stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, să fi obţinut calificativul pentru anul şcolar în curs de „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetică a notelor primite la inspecţiile la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional să fie de minimum 8 (cu note de minimum 7 la fiecare probă/inspecție la clasă), iar la proba scrisă să obțină minimum nota 8 (opt).

Contestaţiile se pot depune, conform calendarului aprobat, astăzi, 25 iulie (până la ora 20:00) și miercuri, 26 iulie (până la ora 12:00). Rezultatele finale se afișează în centrele de examen și pe site-ul anterior menționat în data de 1 august.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri