Bacauanii care au datorii la bugetul local, acestea insemnând taxe si impozite neachitate la 30 septembrie 2015, dar si amenzi contraventionale care au acumulat intre timp si penalitati de intârziere, vor beneficia de o reducere cu 70 la suta a penalitatilor.

Conditia este ca sa achite integral datoria.

Propunerea a fost facuta de primarul Romeo Stavarache, in baza Ordonantei de urgenta 44/2015 privind acordarea unor facilitati fiscale (art.12), iar proiectul a fost supus dezbaterii publice pentru urmatoarele 30 de zile.

PUBLICITATE

„Scopul nostru este de a colecta datoriile pe care altfel poate nu le-am mai strânge. Ne referim aici in special la persoanele juridice. Pentru firme este o lege buna de care trebuie sa profitam si noi. Nu are nici o legatura cu campania electorala”, a precizat initiatorul, primarul in functie.

Potrivit studiului de impact, incasarile la bugetul local ar creste cu circa sapte la suta, asta desi nu s-a facut o statistica vizavi de câte persoane si societati sunt in aceasta situatie la data de 30 septembrie 2015.

Din banii mai multi care se vor colecta, autoritatile promit ca vom avea servicii mai bune: salubrizare, iluminat, drumuri practicabile.

Daca proiectul de hotarâre are acceptul Consiliului Local, cei care se incadreaza trebuie sa depuna o cerere de acordare a facilitatii pâna la 31 martie 2016. Cererea se solutioneaza prin decizie de anulare a majorarilor sau de respingere.

Cum proiectul este in dezbatere publica, bacauanii pot formula propuneri sau sugestii. Acestea pot fi depuse la primarie sau pe adresa diana.ilie@primariabacau.ro pâna la 1 ianuarie 2016. Detaliile pot fi consultate tot la sediul institutiei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ