70 de pietoni, care traversau strada neregulamentar, au fost depistați de polițiști în cadrul unei acțiunilor de prevenire a accidentelor rutiere, desfășurate de polițiștii băcăuani în perioada 8-9 februarie a.c.. Față de 26 de conducători auto, care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversare, s-a luat măsura reținerii permiselor de conducere.

Poliția Română acționează permanent pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și fluidizarea traficului, siguranța pietonilor constituind una dintre prioritățile polițiștilor.

În perioada 8-9 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au desfășurat activități în trafic pentru conștientizarea pietonilor asupra necesității respectării normelor rutiere și a conducătorilor auto asupra consecințelor neacordării priorității de trecere pietonilor.

PUBLICITATE

În cele două zile de acțiune polițiștii au depistat 70 de pietoni, traversau neregulamentar arterele rutiere, față de aceștia fiind dispuse măsuri de sancționare contravențională.

De asemenea, polițiștii au depistat în trafic 26 de conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor care traversau arterele rutiere prin locuri prevăzute cu indicat și marcaj rutier.

Față de cei în cauză s-a luat măsura sancționarii contravenționale iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea permiselor de conducere în vederea suspendării exercitării acestui drept.

RECOMANDĂRI PENTRU PIETONI:

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Pe strada Energiei sau pe Mihai Viteazu sunt permanent masini stationate pe trecerile de pietoni si nimeni nu vede, politia locala amendeaza numai pe aia cu masini ieftine, pe ceilalti se face ca nu vede, trece masina politiei locale si se uita intentionat in cealalta parte doar ca sa nu vada, aceasta am observat-o de multe ori, nu e o intamplare.

LĂSAȚI UN MESAJ