Ploaia torentiala din aceasta seara a avut un debit de 70 de litri pe metrul patrat, a anuntat primarul Bacaului, Cosmin Necula.

El spune ca situatia este, in acest moment, sub control, se evalueaza pagubele si se intervine acolo unde s-au produs evenimente.

“Ca Presedinte al Comitetului local de situații de urgentă va pot spune ca sunt in momentul de fata 4 vidanje, 3 echipaje care acționează pentru ridicarea pomilor căzuți peste masini, 3 echipaje auto pentru inlaturarea resturilor, 5 echipaje de verificare si asistenta. Politia, Politia locala, ISU si Comandamentul de situații de urgentă sunt in dispozitiv. […] Va pot spune ca ploaia a fost la o cantitate de peste 70l pe mp.!” – a scris Necula pe contul sau de Facebook.

Dupa ruperea de nori din aceasta seara, la Pompieri s-au primit sute de apeluri. Toate echipajele de la Detasamentul Bacau sunt in teren si la aceasta ora.

Canalizarea orasului nu a facut fata si au fost inundate strazi si mai multe subsoluri. Din cauza vântului puternic mai multi copaci au cazut pe carosabil sau peste masinile din parcare.

Potrivit pompierilor, cel mai afectat este cartierul Nord. „Absolut toate echipajele sunt la interventii si pentru a face fata numarului mare de solicitari au venit in sprijin cu motopompe si pompieri de la Detasamentele Onesti si Moinesti”, a declarat capitan Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau.

Probleme au fost si in judet. La Scorteni si Hemeius mai multe curti au fost inundate, dar s-au primit sesizari si din comuna Magura.

UPDATE: Bilanț în urma ploii din această seară – vineri, 24.06.2016, ora 23:30

1. Pe strada Arcadie Șeptilici nu funcționează canalizarea deloc și se intervine cu vidanje.
2. Pasajul Milcov și Pasajul Ștefan Gușe sunt înfundate cu apă. În acest moment se intervine cu vidanja la Pasajul Ștefan Gușe.
3. Au fost identificați 16 pomi căzuți peste mașini sau prabușiti. 10 dintre aceștia au fost deja înlăturați și zonele respective curățate.
4. Peste 100 de subsoluri au fost inundate inclusiv subsolurile unor instituții publice (Trezoreria și Administrația Financiară).
5. Până în acest moment au fost raportate desprinderi și prăbușiri la trei acoperișuri de bloc.
6. Nu sunt victime.

Cosmin Necula, primarul Bacaului


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ