28 martie 2024
Actualitate7 Ani de voluntariat şi educaţie

7 Ani de voluntariat şi educaţie

La şapte ani de existenţă, sâmbătă, 21 aprilie 2016, Asociația „ALBINUŢA VESELĂ” a organizat,în parteneriat cu Școala Gimnazială „Dr. Alexandru Șafran” Bacău, Grădinița cu Program Prelungit nr.24, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Bacău la Sala de ședințe a Consiliului Județean Bacău, simpozionul ,,Voluntariat și educație”-Aspecte formative ale voluntariatului.

Preşedintele Asociaţiei ,,Albinuţa Veselă”, prof. Maria Gârea Cucu, în deschiderea lucrărilor simpozionului, a prezentat asistenţei povestea celor 7 ani de voluntariat şi educaţie, o cronică în imagini a activităţilor desfaşurate: proiecte, programe educaţionale, concursuri, campanii de sensibilizare. Generoasa tema a simpozionului s-a dovedit o adevărată provocare de a a valorifica practicile de succes cu privire la rolul activităţilor educative de voluntariat, cele mai actuale demersuri care vizează educaţia formală şi nonformală, didactica modernă, educaţia ca un domeniu de interes public.

Au onorat invitaţia Asociaţiei„Albinuța Veselă”,susţinând valoarea formativă a implicării şi a voluntariatului,cu alocuţini ce au suscitat un interes deosebit, doamna Maricica Nechitescu,membru fondator al Asociaţiei ,,Albinuţa Veselă”,prof.Dănuţa Marcela Gălăţanu Colegiul Tehnic„Anghel Saligny” Bacău,prof. Alina Buganu Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Bacău,prof.Sorina Alupoaie, prof.ManeaIsabela,prof.Romina Sterea,prof.Andreea Paduraru , Grădinița cu Program Prelungit nr.24,elevul Pătraşc Codrin Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Bacău.
S-au împărtăşit experienţe din activităţile de voluntariat,s-a discutat despre rolul dascălilor, al grădiniţei şi şcolii în formarea deprinderilor şi obişnuinţelor de participare activă în cadrul comunităţii precum şi necesitatea voluntariatului eficient,atât în grădiniţă, şcoală, cât şi în afara ei, prin exemple de bună practică.



S-au dezbătut probleme legate de necesitatea învățării voluntariatului de la o vârstă timpurie, dezvoltarea interesului social şi responsabilităţii sociale, dar și despre rolul acestei activități în dezvoltarea personală.

În cei şapte ani de activitate sau alăturat nouă oameni cărora nu doar că le pasă, ci aleg să se implice personal. Avem în comun bucuria şi dorinţa de a ne implica în folosul comunităţii.
Ei şi noi facem diferenţa. Ei şi noi suntem voluntarii. Să mulţumim tuturor!

Prof.Cristina Duhalmu,membru in Consiliul Director

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri