În această săptămână a fost identificată de către jandarmi o persoană care comercializa ilegal ţigări.

În cadrul acţiunilor desfăşurate la nivelul Grupării de Jandarmi Mobile „Alexandru cel Bun” Bacău pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale pe raza municipiului Piatra Neamţ în această săptămână, jandarmii din cadrul unui echipaj de ordine şi siguranţă publică au identificat o femeie care comercializa 60 de pachete de ţigări cu provenienţă necunoscută fără a avea documente legale.
Persoana depistată a fost condusă la sediul Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ în vederea continuării cercetărilor.

Petronela I. de 21 de ani din municipiul Piatra Neamţ a precizat jandarmilor că a găsit acele pachete de ţigări şi că nu ştia faptul că vânzarea lor este ilegală.

PUBLICITATE

Jandarmii au întocmit pe numele persoanei în cauză dosar cu acte de sesizare sub aspectul săvârşirii unei fapte susceptibile infracţiunii de contrabandă.

Reamintim faptul că în conformitate cu prevederile Codului Vamal , introducerea sau scoaterea din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal constituie infracţiunea de contrabandă şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

Sunt asimilate infracţiunii de contrabandă colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ