www.allwallpapersfree.org

Fermierii bacauani care vor produce castraveti destinati procesarii pot obtine circa 500 de euro pe hectar prin intermediul platilor cuplate. Insa, pentru aceasta, agricultorii trebuie sa cultive soiuri autohtone, certificate oficial.

Din categoria principalelor soiuri autohtone de castraveti care pot fi cultivate de legumicultori face parte Ierprem – un soi timpuriu, cu fructe de tip cornison de calitate foarte buna, nefiind amar, de culoare verde, cu broboane, cu greutatea fructului de 100-120 de grame.

Urmatorul este soiul de castraveti Triumf F1 – hibrid tip cornichon – timpuriu, recomandat cultivarii in spatii protejate si câmp deschis, pentru industrializare si consum in stare proaspata. Hibridul are o toleranta foarte buna la atacul agentilor patogeni, este perfect adaptat la conditiile agro-pedologice ale zonei si dispune de un potential de productie de 45 tone/ha din care 90% clasa I.

PUBLICITATE

De asemenea, soiul de castraveti de câmp Slanic este un alt soi de tip cornichon, destinat pentru câmp deschis, sera, solar, prezinta toleranta mare la Pseudomonas syringae v. Lachrymans, Erysiphe cichoriacearum, Corynespora melonis, CMV, si are un potential de productie de 50–55 tone/ha. In fine, soiul de castraveti Mapamond are un potential de productie de 50-60 tone/ha si prezinta o calitate foarte buna, nefiind amar.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ