Incepând de mâine, 17 septembrie, bacauancele cu spirit antreprenorial se pot in scrie online, pe site-ul www.aippimm.ro, in cadrul Programul national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in rândul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii.

Prin acest program, pus la dispozitie de Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM), se urmareste sprijinirea demararii si dezvoltarii afacerilor de catre femei prin facilitarea accesului la finantare. Si asta in contextul problemelor legate de mentinerea echilibrului dintre obligatiile familiale si cele profesionale si al prejudecatilor existente la nivel local.

Astfel, de joi, de la ora 10.00, va fi activa aplicatia de inscriere a planurilor de afaceri, sesiunea urmând a se inchide in data de 21 septembrie, ora 20.00. „Pot aplica persoanele fizice autorizate (PFA) care desfasoara activitati economice in mod independent sau intreprinderile individuale conduse de femei, cu o vechime de maxim 3 ani de la inscrierea in Registrul Comertului”, au precizat reprezentantii AIPPIMM.

PUBLICITATE

Valoarea alocatiei financiare nerambursabile este de maxim 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA) si nu poate depasi suma de 50.000 lei/beneficiar. Schema de minimis, valabila pentru toate regiunile tarii, dispune in acest an de un buget de un milion de lei. Se etimeaza ca vor putea fi ajutate cel putin 20 de antreprenoare, prin urmare, bacauancele interesate ar trebui sa se grabeasca sa depuna in timp util planurile de afaceri. Punctajul minim necesar pentru acceptarea de principiu la finantare este de 60 din totalul de 100.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ