Consilierii locali au aprobat majorarea cuantumului pensiei in baza caruia pensionarii cu venituri reduse din municipiu pot beneficia de abonamente gratuite la transportul in comun. Modificarea vine ca urmare a faptului ca de la 1 ianuarie 2016 se majoreaza pensiile cu 5 la suta, drept urmare, unii din actualii beneficiari riscau sa piarda acest drept.

Prin majorarea plafonului de la 660 la 690 de lei, cei 5.000 de vârstnici se vor incadra in continuare la aceasta facilitate. Este vorba de pensionari de invaliditate, cei la limita de vârsta si pensionarii de urmas care au implinit 60 de ani si care au pensii de pâna la 690 de lei. Mai beneficiaza de aceste abonamente si veteranii, vaduvele de razboi si cei care au luptat la Revolutie.

Acestia vor putea ridica abonamentele incepând cu 4 ianuarie 2016 de la Directia de Asistenta Sociala. Pensionarii (de limita de vârsta, invaliditate, urmas, pensionati anticipat) cu venituri peste 690 de lei si mai mici sau egale cu 1400 de lei net vor ridica legitimatiile de calatorie valabile pe un traseu pentru lunile ianuarie, februarie si martie 2016 pe baza cuponului si a buletinului de la casieriile din statiile de autobuz.

PUBLICITATE

Pentru 3 luni, tariful unei legitimatii este de 54 de lei.
Primaria Bacau subventioneaza integral de la bugetul local abonamentele pensionarilor cu venituri modeste si partial pe cele ale vârstnicilor cu pensii de la 690 la 1400 de lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ