29 aprilie 2024
SportFotbal/ Liga a III-a: CSM Bacău a retrogradat, FC Dinamo Bacău s-a salvat

Fotbal/ Liga a III-a: CSM Bacău a retrogradat, FC Dinamo Bacău s-a salvat

Una caldă și alta rece pentru divizionarele C băcăuane prezente în play-out-ul Ligii a III-a care s-a încheiat ieri. Cea rece: CSM Bacău a retrogradat în Liga a IV-a, plătind tribut subfinațării, managementului defectuos și inconstanței rezultatelor.

Pentru a urca pe locul 4 în play-out-ul Seriei 1 și a se salva, băcăuanii trebuiau să se impună sâmbătă la Piatra Neamț, în fața Ceahlăului, în runda cu numărul zece din Seria 1 și, totodată, Știința Miroslava să nu câștige la Vaslui. Miroslava a terminat la egalitate, 2-2, jocul de pe terenul Sportingului Juniorul, însă asta nu i-a ajutat cu nimic pe ”CSMeii” lui Codrin Mindirigiu, care au fost învinși cu 3-0 de Ceahlăul. Singura consolare pentru CSM Bacău este că, totalizând 28 de puncte, poate figura printre primele echipe invitate în Liga a III-a, în cazul în care vor rămâne locuri vacante pentru ediția de campionat 2022-2023.

Alături de CSM Bacău a retrogradat din această serie și CSM Pașcani. La polul opus se situează FC Dinamo Bacău, una din revelațiile Seriei 2. La primul său sezon în Liga a III-a, echipa antrenată de Andrei Întuneric nu doar că s-a salvat de la retrogradare, dar în clasamentul exclusiv al play-out-ului, figurează pe locul 2, la un singur punct de Sporting Liești.



În clasamentul final general al play-out-ului (care însumează și punctajul din sezonul regulat), dinamoviștii băcăuani ocupă locul 4, cu 36 de puncte, ei ratând la mustață podiumul în favoarea Râmicului-Sărat (37 puncte). Sâmbătă, în ultima rundă, FC Dinamo Bacău a remizat, 1-1 pe terenul Viitorului Ianca (goluri marcate de Băluță- min. 79, respectiv Brăescu- min. 75), în timp ce CSM Râmnicu-Sărat s-a impus cu 3-1 la Chișcani, echipă care, alături de CS Făurei, a luat drumul Ligii a Iv-a.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri