26 aprilie 2024
ActualitateA început recensământul de probă

A început recensământul de probă

Din această lună, a început recensământul de probă, o etapă de pregătire a recensământului propriu – zis care va avea loc începând din vara anului viitor.

Practic, timp de o lună, în cadrul recensământului de probă, s-au stabilit anumite gospodării care vor intra în procesul de recenzare, fiecare urmând să realizeze singur inventarierea.

În judeţul Bacău, sunt 28 sectoare de recensământ de probă, respectiv în UAT-uri Bacău (17 sectoare) şi UAT Letea Veche (11 sectoare), satul reşedinţă de comună Letea Veche.



Fiecare sector conține, în medie, circa 52 de gospodării. Procesul de recenzare se va derula în trei etape. În prima, 1 – 9 martie, membrii gospodăriei vor completa formularul de preînregistrare, disponibil aici sau accesând codul QR din pliantul primit în cutia poștală. În etapa a doua, 10 -16 martie, are loc autorecenzarea, prin completarea chestionarului individual, accesând link-ul primit pe adresa de email indicată de fiecare, la preînregistrare. În etapa a treia, 22 – 31 martie, recenzorii se vor deplasa în teren pentru realizarea interviurilor față-în-față acolo nu s-a putut efectua autorecenzarea, din motive obiective. Autorecenzarea se va putea realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, tabletă, laptop sau PC.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri