16 iulie 2024
Actualitate30 de ani de la înfiinţarea Centrului de Cultură „George Apostu'' (13-20...

„Vitralii de excelență cultural-artistică națională”

30 de ani de la înfiinţarea Centrului de Cultură „George Apostu” (13-20 noiembrie 2020)

Pentru că viața nu este altceva decât o simplă proiecție spiritual-cognitivă a trecerii noastre prin acest spațiu încărcat de mister și de rosturi (încă) nedeslușite, Centrul de Cultură „George Apostu” vă propune o recalibrare culturală a perspectivei asupra lumii. Tocmai de aceea, luna noiembrie va fi o lună aniversară, de marcare a 30 de ani de la înființarea instituției printr-o veritabilă sărbătoare a culturii marca Centrul de Cultură „George Apostu”, în care la loc de cinste vor fi Culoarea, Forma, Sunetul și Cuvântul scris sau rostit, adică toate elementele care au definit şi definesc activitatea prestigiosului centru cultural băcăuan şi naţional.

Gândite inițial pentru a se derula în perioada 22-23 octombrie 2020, activitățile culturale aniversare au fost reprogramate pentru perioada 12-13 noiembrie 2020, ca urmare a recentelor prevederi cuprinse în HCJSU nr. 39 din 07.10.2020, însă, având în vedere dinamica răspândirii virusului Sars-CoV 2, Centrul de Cultură „George Apostu” anunță reconfigurarea întregului program aniversar în sensul prezentării tuturor activităților exclusiv în mediul online, pe pagina de facebook a Centrului, în perioada 13-20 noiembrie.Dincolo de această schimbare de paradigmă, programul va păstra toate activitățile deja anunțate/planificate, adăugând ca element de noutate un program menit a marca Ziua Dramaturgiei Românești – 13 noiembrie, prezentând iubitorilor de teatru spectacolul „America de-Acasă”, producție a Centrului de Cultură „George Apostu”.

Programul este următorul:

Începând de vineri, 13 noiembrie, ora 18.00, până luni, 16 noiembrie, ora 18.00: Spectacolul de teatru „America de-Acasă”, în fiecare zi câte o parte din spectacol.

Marți, 17 noiembrie, ora 18.00: In memoriam Liviu Dănceanu, Spectacolul „AVE”, op. 126-132, balet-operă în șapte turniruri pentru dansatori, actori și ansamblu instrumental, producție a Centrului de Cultură „George Apostu”. Spectacolul este prezentat cu ocazia împlinirii a 35 de ani (17 noiembrie 1985) de la primul concert susținut de Ansamblul Archaeus.

Miercuri, 18 noiembrie, ora 18.00: „Meditație” – expoziție de desen, ceramică, sculptură – George Apostu, din colecțiile Adrian Năstase, Valentin Macovescu, Eduard Mircea Uzunov (cu susținerea Asociației Culturale pentru Sprijinirea Artelor Frumoase – ASAF), Radu Călin Georgescu și Centrul de Cultură „George Apostu”. Prezintă: prof. univ. dr. Petru Bejan. Lansarea albumului de artă „Reîntâlnire” – Nicolae Fleissig (Franța), Lansarea albumului de artă „Albastru” (Rezidenţa Internaţională de Sculptură), Lansarea revistei „Vitraliu”, nr. 52-53 (octombrie 2020).

Joi, 19 noiembrie, ora 18.00: Spectacolul cărții: „Despre plăcere – despre celălalt”, un spectacol imaginat și realizat de Gheorghe Geo Popa, cu Geo Popa și Gheorghe Iorga, cu participarea Cvintetului „Consonanțe” și a sopranei Gabriela Iștoc, urmate de prezentarea volumelor „Despre ce vorbește Lucrețiu când vorbește despre plăcere” și „Celălalt Valéry”, de Gheorghe Iorga, Editura Limes, 2020, Florești (Cluj).

Vineri, 20 noiembrie, ora 18.00: Ceremonie de acordare a Diplomei aniversare – 30 de ani de la înființarea Centrului de Cultură „George Apostu” tuturor partenerilor care au sprijinit eforturile noastre de promovare a valorilor culturale și identitare românești. Concert de gală aniversar: Corala „Armonia”, Constanța, dirijor: arhid. lect. univ. dr. Ion Iulian Dumitru.

Programul cultural pentru anul 2020 al Centrului de Cultură „George Apostu”, în care acesta sărbătorește 30 de ani de la înființare, se desfăşoară sub genericul „Artă, Cultură, Tradiție – Călătorii spre eternitate”.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri