Continuă programul Digitaliada și în anul școlar 2020-2021, iar elevii din două școli gimnaziale băcăuane, din comunele Nicolae Bălcescu și Șolonț, învață grație acestui program în laboratoare digitale complet echipate cu tablete pentru ca fiecare să poată lucra individual, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Ei fac parte din cei peste 30.000 de elevi, profesori și părinți înrolați la nivel național în platforma Digitaliada „Învățare și testare online”, sistem de management  școlar care oferă utilizatorilor acces gratuit la module dedicate pentru teste, teme, videoconferințe și rapoarte de activitate.

‚‚Școala noastră a fost privilegiată, pentru că am avut șansa să beneficiem de o pregătire de 4 ani despre cum se poate realiza eficient educația digitală. Foarte importante pentru noi au fost dotările oferite școlii și echipa de proiect care ne-a monitorizat, sprijinit și ajutat în permanență. Suntem pregătiți de provocările noului an școlar, iar Digitaliada este aliatul nostru în a aduce bucuria învățării pentru toți elevii’’, a declarat prof. Costel Dudău, director la Școala Șolonț.

Fundația Orange, cea care implemetează acest program Digitaliada, a făcut adaptări la noile condiții de învățare la distanță, în contextul în care întregul proces educațional se transformă. Astfel, școlile gimnaziale Nicolae Bălcescu și Șolonț, deja familiarizate cu instrumentele digitale, au putut implementa din ziua „zero”, odată cu suspendarea cursurilor, învățarea la distanță prin intermediul platformei Digitaliada „Învățare și testare online”. În plus, fundația a oferit spre folosință tabletele utilizate în cadrul programului Digitaliada elevilor cu situații dificile din cele 50 de școli în care se desfășoară programul.

Programul Digitaliada este liderul educaţiei digitale în România, cu o experiență de 4 ani în implementarea metodelor digitale în procesul de predare-învăţare-evaluare la clasă. Pionieratul şi experienţa Digitaliada au făcut ca tranziţia forţată la învăţământul la distanţă să fie una mai puţin stresantă pentru profesorii Digitaliada care erau familiarizaţi cu platforma şi cu utilizarea metodelor digitale. „În noul an școlar le vom oferi, în continuare, tot sprijinul elevilor, părinților, profesorilor și directorilor prin resursele, echipamentele și formările Digitaliada, pentru ca educația să continue la clasă sau la distanță. În județul Bacău am organizat deja webinarii pentru 144 de profesori de diferite discipline, pentru utilizarea platformei Digitaliada «Învățare și testare online», și pregătim alte noutăți și resurse pentru anul școlar care abia a început”, a arătat Amalia Fodor, directorul Fundației Orange, o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate.

În mod special, pentru a veni și mai mult în sprijinul învățării online, utilizatorii beneficiază de trafic de date gratuit, pe tot parcursul anului școlar 2020-2021, la accesarea platformei interactive „Învățare și testare online”, dar și a celor peste 2000 de resurse educaționale din www.digitaliada.ro.

Infografic Digitaliada 2020

Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale și care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar. 6000 elevi, din cele 50 de școli din mediul rural incluse în program învăță în laboratoare digitale complet echipate cu peste 1900 de tablete și alte 120 de echipamente IT. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, platforma online www.digitaliada.ro și poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română.PUBLICITATE