27 aprilie 2024

?

Pe drumul vieții noastre, de-a lungul și, uneori, chiar și de-a latul, nu stau copaci, ci întrebări. Întrebări cu coroana bogată sau cu crengi uscățive. Simple sau abisale, scurte sau kilometrice, cu sau fără rost. Întrebări făr’de răspuns, întrebări cu răspunsul încorporat, întrebări cu mai multe răspunsuri. Unele întrebări ajung să ne atârne de gât până la finalul drumului, trăgându-ne în jos, iar altele să ne dea aripi, înălțându-ne.

Întrebări? Întrebări. Oare va fi fată sau băiat? De unde vine toată această lumină? Da’ cine stă acolo cuminte în pătuț? Mai vrea bebe lăptic? De ce plângi, puiule? Ia spune, ce-ai făcut aici? De ce l-ai tras de coadă? Cum a fost azi la grădiniță? Ai învățat poezia? Ăsta să fie oare fi drumul spre școală? Cât fac doi plus doi? De ce ai întârziat? Iar nu ți-ai făcut temele? Între ce ani a domnit Ștefan? De ce v-ați păruit? Cine a fost Darwin? Ce caut eu aici? Încotro mă îndrept?

Ce-s cu notele astea? Darwin? Darwin??? Sau…? Unde s-o fi sfârși Universul? Și cum stă treaba asta cu infinitul? Poți să ieși, te rog, din camera mea? Vrei să ne plimbăm prin parc? Oare ce culoare-i place? De ce nu-mi mai răspunde la telefon? S-ar impune să fac o schimbare? Ce dracu’, Doamne iartă-mă, vreau eu de la viață? Ce-o fi aia metempsihoză? Ai citit ceva de Balzac? Dar tu nu poți să mă lași o dată în pace? Îmi dai și mie din covrigul tău? Ai luat examenul? Oare iau examenul? Ce urmează? Chiar, pe bune, te-ai angajat? Și-ți place ce faci? Ce-mi place mie să fac? O știi pe aia cu…? S-a uitat în direcția mea sau doar mi s-a părut? Ce cadou să-i cumpăr? De ce nu mai vine odată? Mergem la mare împreună? De bunăvoie și nesilit/ă de nimeni, vrei să…?

Știți cumva cum se ajunge în centru? Să luăm un credit pentru casă? Îi chemăm și pe ai tăi? De unde vii la ora asta? Cu cine ai stat? De ce nu tace odată? Ce mi-a trebuit mie toată asta? Oare va fi fată sau băiat? Da’ cine stă acolo cuminte în patuț? Poți să ai tu grijă de bebe cât ies eu? Când au trecut toți acești ani? Și zi, cum e la facultate? Ce-am făcut cu viața mea? Aveți la dumneavoastră cuponul de pensie? Ce vă doare? De când vă doare? O fi grav? Cât mai am? Cu ce ați păcătuit în viața aceasta? De unde vine tot întunericul ăsta?

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri