Zi de mare sărbătoare pentru toți angajații Barleta care, împreună cu întreg board-ul companiei, au marcat cei 25 de ani de existență ai cunoscutei firme băcăuane. Astfel, weekend-ul trecut, în ofertantul spațiu al sălii de evenimente de la complexul EMD Bacău, cei șapte magnifici acționari ai firmei Barleta au ales să celebreze marele eveniment în cadru festiv, cu toți salariații firmei (inclusiv cu foștii angajați care, de-a lungul timpului, au ieșit la pensie), cărora li s-au alăturat și colaboratori din toată țara. Și cum petrecerea a început în ajunul zilei de 1 decembrie, proprietarii fabricii Barleta au decis să vină costumați în veșminte populare, în semn de omagiu adus țării care i-a făcut…antreprenorii de succes din prezent.

„N-am ales deloc întâmplător această zi, cea a Marii Uniri, pentru a marca acest eveniment important. Dintotdeauna, am crezut că puterea firmei noastre stă tocmai în unire, în unitatea colectivului și în dorința comună de a trage în aceeași direcție. Până la urmă, pentru noi, 25 de ani de Barleta înseamnă unitate, tehnologie de vârf și, evident, personal supercalificat”, a punctat Horațiu Damșa, directorul general al Barleta şi unul dintre acţionarii firmei.

La rândul lor, mulți dintre angajați au venit îmbrăcați în port popular, cu cocarde tricolore în piept, și, fix la miezul nopții, împreună cu toți participanții, au cântat, la unison, „Deșteaptă-te române”. Mai apoi, au încins cu toții „Hora Unirii”, fredonând cu mândrie binecunoscutele versuri ale bardului de la Mircești „Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română…”. Sărbătoarea a continuat cu minute prelungite de bună dispoziție, susținute armonios de artiștii de la Florin Blaj Band și de solistul de muzică folk, Trandafir Neica. Programul a inclus și o tombolă organizată special pentru angajații Barleta, 20 dintre participanți plecând acasă cu premii care mai de care mai prețioase, de altfel, la fel ca și munca pe care o prestează în cadrul companiei. Finalul i-a fost rezervat tortului aniversar al cărui profil imita, aproape la perfecție, o…sacoșă tip Barleta.