Școala Gimnazială Ardeoani a derulat, în perioada 1-10 iulie, proiectul educațional „Tineri pentru România”, la care a participat și un grup de voluntare din Regiunea Mons (Belgia), format din 24 de tinere cu vârste între 15 și 24 de ani. Inițiat de Primăria Ardeoani (primar Victor Diaconu), în parteneriat cu școala, prin directorul acesteia, prof. Nelia Tabacaru, proiectul a reunit voluntarii și elevii comunei în diferite activități comunitare, cel mai important obiectiv fiind amenajarea unui părculeț de distracții în incinta unității de învățământ.

În cele 10 zile, au fost organizate și alte manifestări artistice, cu prezentarea tradițiilor populare din cele două țări, s-au vizitat obiective culturale, cum ar fi Așezământul „George Enescu” de la Tescani, s-a programat și o excursie de o zi, foarte reușită, la Cheile Bicazului, iar la final a fost și un minunat foc de tabără. Pentru implicarea lor în buna desfășurare a proiectului educațional, voluntarele din Belgia au fost recompensate și cu diplome.

„Proiectul a urmărit promovarea unor valori majore, precum diversitatea culturală și responsabilitatea față de mediul înconjurător. Ne-am bucurat cu toții, tinerele belgiene au fost foarte implicate în activități de animație, șantier și ecologie, cu elevii și tinerii din comună, oferindu-le o alternativă de petrecere a timpului liber, pe perioada vacanței de vară, dar și posibilitatea de a-și exersa și îmbunătăți cunoștintele de limbă franceză. Reușita proiectului, ne ambiționează să-l continuăm și în alți ani!”

prof. Nelia Tabacaru, directorul școlii