25 aprilie 2024
Actualitate2046 de absolvenți la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

2046 de absolvenți la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Sâmbătă, 25 iunie, a avut loc Cursul festiv al absolvenților Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, promoția 2022. Defilarea absolvenților a început cu ora 10:00, iar de la ora 11:00 a început spectacolul la Teatrul de Vară „Radu Beligan” Bacău, care a durat aproximativ 3 ore. Au fost prezenți la eveniment reprezentanți ai oficialităților, mediului socio-economic și cultural, parteneri și colaboratori ai Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

„Anul acesta au finalizat studiile la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău un număr total de 2046 absolvenți, din care 1392 la studii universitare de licență și conversie profesională, 650 la studii universitare de master și 4 la studii universitare de doctorat de la cele 5 facultăți din cadrul Universității: Facultatea de Inginerie, Litere, Științe, Științe Economice și Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății. Le mulțumesc studenților că au ales Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău și le doresc mult succes în carieră”, a precizat Prof. univ. dr. ing. Carol SCHNAKOVSZKY, Rectorul Universității.

„Avem astăzi o nouă generație de absolvenți de studii universitare de licență, master și doctorat. Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a împlinit 61 de ani de activitate în învățământul superior de stat din România, în care am reușit să scoatem a 59-a promoție de absolvenți. Generațiile noastre de absolvenți vizează angajarea pe o piață internațională a muncii, fapt ce atestă cât de importantă este componenta internaționalizării pentru Universitatea noastră. Vă mulțumim că ne-ați ales și vă doresc mult succes în activitatea profesională”, a precizat Prof. univ. dr. ing. Dr. h. c. Valentin NEDEFF, Președintele Senatului Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.



Vice-Președintele Consiliului Județean Bacău a felicitat absolvenții Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău: „A devenit deja o tradiție colaborarea dintre Consiliul Județean Bacău și Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, să susținem proiectele, să fim parteneri în diverse domenii. Suntem mândri că reprezentați Bacăul, felicităm cadrele didactice care v-au format și vă dorim mult succes”.

Primarul Municipiului Bacău Lucian-Daniel STANCIU-VIZITEU a transmis un cuvânt pentru absolvenții Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău: „Îmi exprim recunoștința și aprecierea mea pentru profesorii acestei instituții, care au format și pregătit o nouă promoție de tineri care au ales să-și facă studiile universitare în orașul nostru și care au obținut rezultate apreciabile în domeniu selectat. Absolvenților le doresc concentrare maximă pentru valorificarea potențialului intelectual și a cunoștințelor dobândite în anii de formare”.

„Ne bucurăm că anul acesta am putut realiza acest proiect după 2 ani de pandemie și vrem să le mulțumim sponsorilor care ne-au susținut în acest demers. De asemenea, doresc să mulțumesc conducerii Universității care ne sprijinit și colegilor de la Liga studențească și de la cele 5 facultăți care s-au implicat în organizarea acestui eveniment. Ne-am dorit să fie un moment memorabil de care absolvenții să își amintească peste ani”, a declarat Alexandru Chetroiu, Președintele Asociației Liga Studențească din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Programul artistic a inclus: pentru un moment artistic de gimnastică la bară realizat de echipa BarMan, dans sportiv studenții din Clubul Sportiv Adamas Denisa Scripcaru, Robert Rotaru, Andreea Dobrea, Teodor Avîrvarei, melodii interpretate de Nicoleta Vlaicu, Crina Tamba, Cezar Papară, Andreea Spulber, Crina Tudureanu, Carla Mititelu, precum și un scurt spectacol-colaj al Formației de dansuri populare a Universității „Pasteluri Băcăuane”.

Din partea absolvenților au luat cuvântul Georgiana-Elena Ștefăniță de la programul de studii Comunicare și relații publice și Luminița Ene, Vicepreședinte Liga Studențească.

În finalul spectacolului, cântăreața JO a susținut un concert, proiect realizat cu sprijinul sponsorilor.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri