O familie din comuna Mărgineni a descoperit că terenul pe care l-a cumpărat fusese deja vândut cu zece ani în urmă. Vinovate pentru această situaţie ar fi două funcţionare din Primăria Mărgineni, trimise în judecată pentru neglijenţă în serviciu.

Prin plângerea depusă în august 2015, la Poliţia Bacău, M.I., din comuna Mărgineni, a sesizat că funcţionari din cadrul Primăriei Mărgineni sau din cadrul OCPI Bacău cu atribuţii în verificarea şi înregistrarea documentelor, nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, în cursul anului 2012, eliberând documente oficiale, fapt ce a condus la întocmirea unui contract de vânzare-cumpărare, în formă autentică, pentru suprafaţa de 544 mp, sat Luncani, care deja fusese vândută în anul 2002 de către defunctul C.A., tatăl lui C.P.G, către O.A. şi O.C..

Vinovate pentru această situaţie, au descoperit procurorii, ar fi două funcţionare din Primăria Mărgineni, trimise în judecată pentru neglijenţă în serviciu. Conform rechizitoriului, N.C., în calitate de consilier principal în cadrul biroului financiar – contabilitate al Primăriei Mărgineni, a emis, în septembrie 2012, un certificat de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale pe numele C.P.G., cu date nereale în ceea ce priveşte deţinerea de către defunctul C.A. a unei suprafeţe de 668 mp (544 mp, la măsurători), teren arabil, în intravilanul satului Luncani.

PUBLICITATE

Acest document a fost folosit de către C.P.G., prin mandatar, pentru obţinerea certificatului de moştenitor de la un birou notarial şi ulterior pentru intabularea şi vânzarea către M.I. şi M.D.C., fără ca funcţionarul primăriei să verifice rolul fiscal unic al lui C.A. O lună mai târziu, F.C., referent principal la biroul financiar – contabilitate al Primăriei Mărgineni, face aceeaşi greşeală şi emite un certificat de atestare fiscală pe numele C.P.G. cu date nereale.

Documentul a fost folosit pentru obţinerea încheierii OCPI Bacău şi a numărului cadastral pentru suprafaţa de teren. Anchetatorii au stabilit că nu există dovezi că funcţionarele ar fi acţionat cu intenţia de a emite acte falsificate, faptele fiind comise din culpă ca urmare a neglijenţei în verificarea evidenţelor primăriei, dar cu consecinţe juridice – emiterea unor documente de proprietate, înregistrarea în carte funciară şi vânzarea unui teren ce nu le aparţineau solicitanţilor de certificate fiscale. Nici solicitanţii, spun procurorii, nu au avut intenţia de a săvârşi o infracţiune.

În ceea ce-i priveşte pe angajaţii OCPI Bacău şi modul cum s-a ajuns la emiterea unui nou număr cadastral pentru aceeaşi suprafaţă de teren, s-a dispus disjungerea cauzei pentru continuarea cercetărilor. Păgubiţii M.I. şi M.D.C. cer daune materiale de 60.000 lei, preţul plătit pe teren şi 20.000 lei, daune morale. Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Bacău.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui facute verificari mai multe, in special dupa 2004 cu terenurile primariei, sa vedeti cine si-a tras terenurile primariei, masuratori facute intentionat aiurea, masuratori facute dupa ce declara “proprietarul” nicidecum dupa acte, suprafete modificate in registrele primariei doar ca sa nu corespunda cu realitatea pentru a se putea face invarteli, trecerea terenurilor obtinute ilegal pe numele fiilor sau rudelor. E un putregai in Margineni de te doare capul, daca te duci si iti ceri drepturile si te duci la functionar, parca te duci la Dumnezeu in persoana, daca vrei o amarata de adeverinta trebuie sa iti semneze 5 indivizi din primarie, nici daca iei credit la banca nu iti trebuie atatea semnaturi.

LĂSAȚI UN MESAJ