Update ora 24.00

Pompierii spun că intervenţia este una dificilă şi că ar putea fi de durată. „Suprafața mare pe care se manifestă incendiul, cantitatea imensă de materiale combustibile, cât și drumurile greu accesibile fac ca intervenția să fie de lungă durată”, spune cpt. Andrei Grecu.

Update ora 22.00
La acest moment, pentru stingerea incendiului de la groapa de gunoi a Bacăului, acţionează 37 de pompieri cu şapte autospeciale de stingere, o ambulanță Smurd tip B, o motopompă remorcabilă, o autospecială CBRN, două autospeciale de primă intervenție și comandă și un autocamion de intervenție. În sprijinul pompierilor acționează și patru buldoexcavatoare și trei camioane, din cadrul Primăriei Bacău și a unui operator economic. Reprezentanţii ISU au şi câteva recomandări pentru băcăuani. „Recomandăm populației din municipiul Bacău să rămână în locuințe până la stingerea incendiului, să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului, să închidă ușile și ferestrele locuințelor pentru evitarea pătrunderii fumului generat de incendiu, să părăsească zona inundată cu fum și să se deplaseze în locuri aerisite”, spune cpt. Andrei Grecu, responsabil mass-media la ISU Bacău.

Update ora 20.50

La această oră suprafaţa afectată de incendiu a ajuns la aproape un hectar, iar pompierii acţionează în continuare pentru lichidarea focarelor. La faţa locului au ajuns şi prefectul judeţului Bacău, subprefectul judeţului şi preşedintele Agenţiei Naţionale de Mediu.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la groapa de gunoi a municipiului Bacău, fumul gros putând fi observat de la mare distanţă.

„Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp. Pentru lichidarea incendiului, acționează 24 de pompieri militari, cu șase autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD tip B, din cadrul Detașamentelor de Pompieri Bacău, Onești și Moineşti”,

a declarat cpt. Ionuţ Hâncu, ofiţer de relaţii publice la ISU Bacău. Pentru coordonarea misiunii, la fața locului s-a deplasat și grupa operativă a inspectoratului.

„Gunoiul s-a autoaprins – a declarat comisarul șef al Gărzii de Mediu din Bacău, Tiberiu Ciobanu. Astfel de situații apar din diverse motive într-un depozit pentru deșeuri, dar acum cu siguranță de vină a fost temperatura foarte ridicată a aerului, pe timp de caniculă, un fenomen prin care trece și zona Bacău.”.

FOTO: ISU BacăuPUBLICITATE