Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a susținut, sâmbătă dimineață, că echipele de intervenție au ajuns la locul tragediei de la clubul Colectiv în 11 minute.

“Apelul a intrat la 22,32, au fost mobilizate primele forțe și au început deplasarea către locul incendiului sosind acolo la 22,43. Deci, de la primirea primului apel la 112 până la sosirea la fața locului, 11 minute. Constatând situația de acolo a fost solicitată declanșarea planului Roșu, care este planul pe care îl declanșăm automat când vedem că avem un număr mare de victime la fața locului și unde este necesară mobilizarea unui număr mare de echipaje și inclusiv a unor echipaje suplimentare speciale pentru intervenție la dezastre sau accidente colective”, a spus Arafat, la Palatul Victoria, după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

El a prezentat de asemenea situația repartizării răniților la spitalele din Capitală.

PUBLICITATE

La Spitalul Floreasca, au rămas 15, au primit 57. 17 au fost transferați, 25 au fost trimiși la domiciliu. Spitalul Universitar — 25 de prezentări, 24 au rămas internați și, din păcate, un deces. Spitalul pentru Arși — 29 de prezentări, 27 au rămas internați, 2 la domiciliu. Spitalul Elias —4 prezentați, 16 internări. Spitalul Pantelimon — 7 prezentări, 6 au rămas internați, Spitalul Sf. Ioan — 9 prezentări, 8 au rămas internați, diferența la domiciliu, Spitalul Militar — 15 prezentări, 12 internați care includ și transferurile, Spitalul Bagdasar — 25 prezentați, 25 internați, Spitalul Colțea — 8 prezentați, unul la domiciliu și 7 transferați la alte spitale — motivul a fost că nu există chirurg de chirurgie plastică și că era mai bine pentru pacient să îi transferăm după ce s-au acordat măsurile de prim ajutor, Spitalul Grigore Alexandrescu — 2 prezentări, 4 internări, pentru că au mai fost transferați doi tineri acolo, doi minori de la Spitalul Floreasca, Spitalul Budimex — 3 prezentări, 2 internări, unul la domiciliu, Spitalul Agripa Ionescu al SRI — 4 internări prin transfer, Spitalul Gerota al MAI — 3 internări prin transfer. Total internați 146″, a anunțat Arafat.

______________________________________________________________________________________________________
Ce se stia vineri seara:

Și-au pierdut viața 25 persoane vineri seară în urma unei explozii urmate de un incendiu într-un club din Capitală.

Seful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, Raed Arafat, a precizat, la Digi TV, că la locul tragediei se află numeroase echipaje SMURD, personal de la pompieri și ambulanțe.

Potrivit unui martor ocular, contactat de STIRILETVR.RO, în timpul unei melodii, organizatorii au lansat un foc de artificii, iar tavanul, fiind din lemn, a luat foc.

Accesul se făcea printr-o singură ușă, astfel că cei aflați înăuntru s-au călcat în picioare pentru a ieși cât mai repede.

Nu se cunoaște soarta membrilor trupei Goodbye to Gravity, care își lansau noul album.

Capacitatea Spitalului Floreasca a fost depășită, astfel că răniții sunt redirecționați și la Spitalul de Arși.

Vicepremierul Gabriel Oprea a explicat că a fost emisă alarmă generală în Ministerul de Interne şi că preşedintele Klaus Iohannis a fost informat.

Una din ultimele imagini din club
Una din ultimele imagini din club

UPDATE:

Potrivit unor surse medicale citate de Digi24, numărul morților ar fi ajuns la aproape 40. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că 88 de persoane au fost tranportate la toate spitalele din București –

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat vineri noaptea că numărul victimelor incendiului din clubul bucureștean Colectiv este foarte mare și gravitatea arsurilor de care suferă “este pe măsură”. “Sunt din ce în ce mai multe victime, din păcate, sunt redistribuite către spitalele de urgență care au și posibilitatea de a trata pacienții cu arsuri grave – Universitar, Floreasca, Bagdasar, care sunt în prima linie. Evident că vor fi redistribuiți și către alte spitale. Din păcate, numărul victimelor este foarte mare și gravitatea arsurilor este pe măsură. Acum redistribuim ventilatoarele și o să asigurăm ventilatoare pentru toți pacienții. Este un număr foarte mare de victime. Sunt eforturi și se mobilizează toată lumea. Sunt aduși medicii de acasă. Au și venit. În momentul de față, toate dispozitivele sunt în funcțiune”, a spus Bănicioiu la Realitatea TV.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, Raed Arafat, a anunțat că este disponibil un număr de telefon la care pot suna rudele celor aflați vineri seară în clubul Colectiv din Capitală, unde a avut loc un incendiu puternic. Numărul de telefon este 021.206.92.91.

Ministerul Sănătății face apel pentru donarea de sânge, la toate centrele de donare din Capitală.

Potrivit lui Raed Arafat, 50 de răniți au fost transportați la Spitalul Floreasca, 27 la Spitalul de Arși, 4 la Elias, la Spitalul Militar 4, la Sfântul Pantelimon 3, la Bagdasar 24, la Municipal 16, la Colțea 7. Multe victime sunt în stare foarte gravă. Au fost relocate aparate de ventilat către spitalele de urgență. La camerele de gardă nu mai sunt paturi libere.

Surse: AGERPRES, TVR, Antena 3


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Bistriţenii care vor să doneze sânge pentru răniţii din Bucureşti sunt aşteptaţi sâmbătă 31 octombrie între orele 12.00 şi 17.00 şi duminică 1 noiembrie între 9.00 şi 14.00 la Centrul de Transfuzii Sanguine Bistriţa, instituţia având un program special.

    Cred că și în Bacău s-ar putea face la fel! Putem ajuta!!

LĂSAȚI UN MESAJ