21 mai 2024
Actualitate15 stații de încărcare pentru mașinile electrice, în municipiul Bacău!

15 stații de încărcare pentru mașinile electrice, în municipiul Bacău!

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a anunțat o importantă inițiativă pentru dezvoltarea infrastructurii pentru mașinile electrice în municipiul Bacău. Proiectul, depus de către EURONEST în numele Consiliului Județean Bacău, a primit aprobarea finanțării prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) pentru achiziționarea și instalarea a 15 stații de încărcare în vecinătatea instituțiilor subordonate.

Cele 15 stații de încărcare vor fi amplasate în locații strategice și vor beneficia de câte 2 puncte de încărcare fiecare. Băcăuanii care dețin autovehicule electrice vor putea utiliza gratuit aceste stații, facilitând astfel tranziția către vehiculele ecologice.

Până la finalul lunii octombrie, se va elabora documentația tehnico-economică necesară, iar ulterior vor fi demarate lucrările de construcție și montare în următoarele locații: Spitalul Județean de Urgență (4 stații), Aeroportul Internațional „George Enescu” (3 stații), Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” (2 stații), Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (2 stații), Observatorul Astronomic „Victor Anestin” (1 stație), Vivariu (1 stație), Serviciul Public Județean de Drumuri (1 stație) și Ansamblul Folcloric „Busuiocul” (1 stație).Valoarea totală a proiectului pentru crearea infrastructurii de încărcare electrică în regiunea N-E se ridică la aproximativ 2.4 milioane de lei, reprezentând fonduri nerambursabile. Acest proiect va asigura 49 de stații de încărcare cu putere normală în județele Bacău, Botoșani și Vaslui.

Această inițiativă reprezintă un pas important în direcția reducerii poluării și a promovării tehnologiilor ecologice în Bacău, alăturându-se astfel tendinței europene de susținere a mașinilor electrice și protejarea mediului înconjurător.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri