Suntem într-o perioadă în care zborul cu avionul este accesibil și la îndemâna oricui. Mai mult ca oricând, acum putem călători liberi oriunde în lume.

Indiferent că ești pe zborul spre vacanță sau spre zborul spre casă, există timp pe care poți să-l încarci cu diferite activități pentru a face zborul să decurgă mai ușor. Așa că avem pentru voi 13 idei cu care îți poți ocupa vremea când călătorești cu avionul.

 • Îți poți așterne ideile, gândurile, amintirile și dorințele într-o agendă. E plăcut să meditezi și să-și pui ordine în gânduri. Zborul cu avionul reprezintă un bun prilej de a contempla la dorințe și nevoi, la amintiri, la planuri de viitor.
 • Citește cartea preferată. Zborul cu avionul îți oferă timpul de care aveai nevoie pentru a răsfoi volumul pe care doreai de mult să-l citești, dar nu găseai timpul potrivit.
 • Ascultă muzică. Când pleci la drum, fă-ți un playlist cu melodiile preferate și ia-l cu tine. Alege stiluri diferite, ca să fii sigur că nu te plictisești.
 • Desenează sau colorează. Poți să iei în bagajul de mână câteva creioane colorate și să-ți exersezi talentul de creativ de desena sau colora. Există cărți de colorat pentru adulți cu modele foarte variate.
 • Joacă-te pe telefon / tabletă sau laptop. Practicarea jocurilor video poate fi o sursă bună de relaxare și inspirație. Poți să-ți încerci norocul la păcănele online, poți să-ți testezi abilitățile de conducător într-un joc de strategie și multe altele.
 • Exersează o limbă străină sau învață câteva cuvinte din limba țării de destinație. Zborul spre o nouă destinație deschide noi orizonturi. Este un bun prilej să asimilezi noi cuvinte străine, să exersezi limba țării în care urmează să-ți petreci câteva zile. Te va ajuta să te descurci mai ușor dacă vorbești limba locală.

 

 • Ascultă un audiobook/ un podcast. Alternativa la paginile scrise este audiobook-ul sau podcast-ul. Există numeroase podcasturi realizate de oameni din numeroase domenii. Poți să asculți ceva pe dezvoltare personală, economie sau comedie.
 • activitate îndrăgită de foarte mulți călători este dormitul. Ia-ți o mască de ochi și o pernă de călătorie și călătorește în lumea viselor, oricum ești mai aproape de stele. Recomandăm somnul mai ales dacă e zbor lung și cu diferențe de fus orar.
 • Documentează-te despre locul în care urmează să călătorești. Dacă înainte de a pleca în concediu ți-ai făcut o listă de obiective turistice sau ți-ai creionat anumite trasee, acum e momentul cel mai bun să aprofundezi.
 • Inevitabil, pe un zbor cu avionul nu trebuie să lipească filmele. Dacă ai un zbor lung, cu siguranță avioanul este prevăzut cu sistem de divertisment. Acum e momentul să urmărești serialul preferat sau filmul nou de care ai auzit și nu ai apucat încă să-l vezi.
 • Rezolvă sudoku, integrame sau alte jocuri logice. Există tot felul de reviste cu integrame și alte jocuri pe hârtie.
 • Interacționează cu cei din jur, asta dacă și respectivii sunt dornici de comunicare. Poți avea surprize plăcute să întâlnești oameni de la care poți afla mai multe despre destinația de vacanță sau despre diferite domenii de activitate.
 • Joacă Avioanele, Fazan sau diferite alte jocuri de offline. Această activitate se pretează mai ales dacă mergi în vacanță însoțit, iar persoana stă lângă tine și aveți pasiuni comune. Este un bun prilej de a vă reaminti jocurile copilăriei.
Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE