Absolvenții de liceu au intrat din nou în sălile de examen. Ieri, aceștia au susținut a doua probă scrisă a Bacalaureatului 2019, sesiunea de vară. A fost proba obligatorie a profilului, respectiv Matematica – pentru cei care au terminat la profilul real sau Istoria – pentru cei care au terminat profilul uman.
La Matematică, candidații au avut de rezolvat subiecte referitoare la numere întregi, polinom, ecuații, matrice, funcții, integrale etc.

Variantele de cerințe au fost diferite – pe filiera teoretică, specializarea Matematică / informatică, pe filiera vocațională, profil pedagogic și pe filiera teoretică, specializarea Științe ale naturii. La Istorie, absolvenții profilului umanist au avut de rezolvat cerințe pe baza a două texte (A – „O istorie sinceră a poporului român – F. Constantin” și B – „Istoria României” – M. Bărbulescu, D. Deletant, K. Hitchins, S. Papacostea). Subiectul II a conținut, la fel, un set de cerințe pe baza unui text: „Istoria ilustrată a românilor pentru tineri” – I. A. Pop, iar Subiectul III a presupus elaborarea în două pagini a unui eseu despre spațiul românesc în Evul Mediu.

La această probă au fost înscriși 3.630 de candidați, dar 111 dintre ei au absentat. Au spus „prezent” doar 2.172 de candidați, la Matematică și 1.347, la Istorie.

Astăzi este ultimul hop – proba la alegere a profilului și a specializării (Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – pentru profilul real, și Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie sau Sociologie – pentru profilul uman). Afișarea primelor rezultate va avea loc luni, pe 6 iulie, până la ora 12.00.