Tinerii de la „In the Spot” au sustinut si ei evenimentul / foto: Liviu Maftei

Sala mare a Teatrului Municipal „Bacovia”a gazduit miercuri, 27 mai, de la ora 17.30, cea de-a II-a editie a „11 experience”, un proiect national initiat de Asociatia „11even experience”, sustinut de Asociatia Mutatis Mutandis si Centrul de Resurse si Urgente Psihologice (CRUP) Bacau. Timp de aproximativ trei ceasuri, 11 personalitati au vorbit câte 11 minute fiecare, aducând in fata publicului frânturi din povestea vietii lor. Speakerii evenimentului au fost Mihaela Feodorof, Camelia Popescu, Catalina Popescu, Cristian Nicolae, Ichim Radu Gabriel, Mirela Retegan, Cristina Trepcea, Alina Persa, Iolanda Staniloiu, Anca Sigartau (care a prezentat un material inregistrat) si invitatul surpriza, Constantin Amâiei.

Cu un mesaj inregistrat a fost „prezent” la acest eveniment si leaderul trupei Voltaj, Calin Goia. Editia din acest an a „11 even experience” a fost dedicata tinerilor pe care viata i-a pus in situatia de a-si trai copilaria fara unul sau ambii parinti, plecati la munca in strainatate sau chiar decedati. CRUP, proiect dezvoltat de Asociatia Mutatis Mutandis isi propune in urma acestei actiuni sa integreze intr-un program de consiliere psihologica, educationala si psihoterapie 30 de tineri cu vârste cuprinse intre 13 si 23 ani, tineri cu astfel de „povesti”.

„A fost un eveniment reusit, chiar miraculos. Este un miracol, pentru ca sunt oameni care au venit de la sute de kilometri sa sustina acest eveniment si care au facut donatii pentru acest proiect. Este o ocazie de a spera tot timpul in mai bine in comunitate. Trebuie sa mai precizez ca evenimentul a fost organizat in totalitate de voluntari”, a declarat Alina Caprioara, presedinta Asociatiei Mutatis Mutandis Bacau.

PUBLICITATE

Dupa cele trei ceasuri de povesti adevarate, presarate de momente artistice asigurate de tinerii din trupa de teatru „In the Spot”, a urmat un cocktail la Café du Théâtre. Din incasari si donatii s-au strâns 21.284 de lei, din care, in urma acoperirii cheltuielilor, au ramas 11.000 de lei pentru implementarea proiectului.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ