Tot mai mulți oameni fac front comun în bătălia cu pandemia de coronavirus. Cei mai noi „soldați” din această bătălie sunt taximetriștii care se oferă să sprijine cadrele medicale prin transportul de acasă la serviciu și înapoi.

„Am luat hotărârea, împreună cu firmele de taxi, ca cei care doresc să sprijine cadrele medicale să meargă la serviciu și de la serviciu acasă, care nu au posibilități de transport, să le oferim acest serviciu gratuit.

Probabil toate firmele de taximetrie vor veni în acest proiect, cu câteva mașini. Ideea asta este la nivel ațional și chiar am vorbit cu colegii din țară. Campania este la început și noi sperăm ca la nivelul Bacăului să avem cam 100 de mașini pentru medici.

Taximetriștii care vor participa în această campanie vor avea înscrisuri pe geamuri sau portiere, iar medicul care îl vede în stație îi poate solicita taximetristului, în baza legitimației de serviciu, să îl ducă gratuit la serviciu. Nu există un număr special de telefon pentru astfel de comenzi”, a declarat Marcel Nechita, președinte executiv la nivel național a Camerei Naționale a Taximetriștilor.