Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Bacău și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 59 de percheziții în 6 județe, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în contrabandă cu țigări.
Aproape 150.000 de țigarete, peste 32.000 de lei și 7.000 de euro, au fost confiscați, iar 10 persoane au fost arestate preventiv.

La data de 17 decembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T.Bacău au efectuat 59 de percheziții domiciliare în județele Bacău, Botoșani, Buzău, Constanța, Suceava și Iași, la persoane bănuite de contrabandă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie – decembrie, membrii unei grupări infracționale organizate ar fi introdus ilegal în România țigarete din Ucraina și Republica Moldova, pe care le-ar fi transportat cu autoturisme special adaptate pentru disimularea acestora.

Pe parcursul documentării activității infracționale a celor în cauză, polițiștii au indisponibilizat 4 astfel de autoturisme și au confiscat aproximativ 400.000 de țigarete.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 400.000 de lei.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 144.740 de țigarete de contrabandă, 32.230 de lei și 7.230 de euro.

19 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, pentru audieri.

Dintre acestea, 10 persoane au fost reținute, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă, iar magistrații Tribunalului Bacău au dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul jandarmilor din Bacău și al inspectorilor vamali din Suceava.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ