17 aprilie 2024
Actualitate10 la sută absenți la Simularea Evaluării Naționale

10 la sută absenți la Simularea Evaluării Naționale

S-a terminat și Simularea Evaluării Naționale, pe care elevii de clasa a VIII-a au susținut-o începând de luni, cu proba scrisă la Limba și literatura română, și au continuat-o marți, cu proba scrisă la Matematică. Miercuri a fost organizată simularea la proba de Limba și literatura maternă, pentru care în județul Bacău s-au înscris elevi de la Școala Gimnazială „Dani Gergely” din comuna Ghimeș-Făget, unde se predă și în limba maghiară. Din păcate, nu toți elevii au înțeles care este scopul acestei testări, mulți dintre ei alegând să lipsească, mai ales că această simulare de examen nu este obligatorie. O arată și situația centralizată a datelor privind prezența la aceste testări de probă, ce ne-a fost furnizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bacău.

„La proba de Limba și literatura română, au fost prezenți 4.454 de elevi din școlile de pe întreg teritoriul județului, iar 456 au absentat. La a doua probă, cea de la Matematică, au fost prezenți 4.433 de elevi și au absentat 477, iar la a treia probă, 17 au fost prezenți și 6 au absentat”, ne-a declarat prof. Anca Constantinescu, inspector școlar la ISJ Bacău.

În total, în acest an școlar sunt înscriși 4.910 elevi în clasele a VIII-a. Pot fi cazuri de absenteism și pe fondul pandemiei, când unii dintre elevi ar putea fi contacți cu persoane confirmate cu noul coronavirus și sunt nevoiți să stea în izolare.Prin aceste testări se urmărește familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real, dar și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. IMPORTANT! Notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Examenul de Evaluare Națională 2021 este programat în vară, între 22 și 25 iunie, cu afișarea rezultatelor finale pe 4 iulie.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri