După o lună iunie care putea fi confundată foarte ușor cu octombrie, iată că vara și-a intrat în drepturi. Temperaturile te îmbie să stai cât mai mult în natură, astfel că poți descoperi hobby-uri care nu sunt chiar așa de la îndemână în alte anotimpuri.

În rândurile care urmează îți vom prezenta 10 activități pe care le poți face în vara anului 2021:

1. FĂ DRUMEȚII

Drumețiile în natură fac adevărate miracole pentru fizic și suflet. O idee bună este mergi cu cortul, în spații special amenajate pentru camping. Te costă cam 20 de lei pe noapte, în loc de minim 200 de lei, cât este prețul unei camere la o pensiune. Mergi în mijlocul naturii, fără Internet. Faci o „dezintoxicare” de tehnologie.

2. APUCĂ-TE DE GRĂDINĂRIT

Niciodată nu este prea târziu să te apuci de grădinărit. Sunt plante care cresc repede, oricum este cald până spre octombrie. Dacă nu ai o grădină, amenajează spațiul pe balcon/pe terasă astfel încât să faci loc pentru niște ghivece. O sugestie: îngroapă în pământ un sâmbure de avocado, ca să vezi ce răsare…

3. CULEGE FRUCTE

Mersi pe munte și culege fructe de pădure. Este o activitate foarte relaxantă, care solicită spiritul de observație. Desigur, este bine să te informezi ca să nu ajungi într-o zonă periculoasă, cu animale sălbatice. Ce-i drept, urșii s-au mutat în stațiuni în zilele noastre…

4. MERGI LA PESCUIT

Pescuitul este sportul în care ai ocazia să te regăsești. Liniștea deplină, apa din față și flora care te înconjoară reprezintă cadrul potrivit pentru introspecție și pentru planuri de viitor. Ca să îți faci „poftă”, caută și vizionează filmul „Operațiunea monstru”.

5. JOACĂ JOCURI DE VACANȚĂ

Dacă ești prins cu munca și nu ai cum să pleci în vacanță, teleportează-te pe plajă cu ajutorul jocurilor. Sunt multe cu astfel de tematică, mai ales în cazinourile online. Nici măcar nu trebuie să ai bani ca să te distrezi. Îți deschizi cont și folosești un bonus casino, chiar și unul fără depunere.

6. IEȘI LA GRĂTAR

Vara este cea mai bună perioadă pentru a socializa cu prietenii în aer liber. Dacă acțiunea are loc în jurul unui grătar, totul este … mai mult ca perfect. Dă-ți invitații pe spate cu niște fripturi delicioase. A face grătar este o artă pe care o deprinzi pregătindu-te teoretic și practic.

7. PRIVEȘTE STELELE

Astronomia este un domeniu extraordinar, o dată ce îl descoperi. Vara, poți sta noaptea în aer liber și poți studia cerul ore întregi, fie cu ochiul liber, fie prin intermediul unui telescop. În ziua de astăzi, există instrumente foarte performante, la prețuri accesibile.

8. IEȘI LA PLIMBĂRI CU BICICLETA

Tot mai mulți români merg pe bicicletă în scop recreativ, dar și în scop practic, pentru a ajunge la locul de muncă. Pe ploaie sau pe ninsoare/ghețuș o plimbare pe două roți poate fi problematică, însă vremea frumoasă este prielnică pentru ore de multe de pedalat, benefice pentru sănătate.

9. ÎNOATĂ

Înotul ajută la dezvoltarea armonioasă a corpului. Vara, înotul este la liber. Nu trebuie să mai plătești abonament la un bazin. Mergi la mare, pe malul unui lac sau chiar la râu, într-o porțiune cu apă mai adâncă. Înoată cât de mult poți. Îți vei încărca bateriile.

10. ÎNALȚĂ ZMEE

Nu trebuie să fii copil ca să te bucuri atunci când vezi un zmeu plutind în văzduh. Sunt multe tutoriale pe Internet care te învață cum să construiești un „aparat” zburător din lemn și pânză, care să se înalțe cât mai sus. Eventual, poți face un concurs cu prietenii, pentru ca totul să fie și mai interesant.PUBLICITATE