O noutate din domeniul învățământului bucură pe slujitorii acestuia din municipiul Onești, fiind vorba despre “o propulsare” deosebită. Elevul Adrian Lăzărescu (din clasă a XI a a Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi”), a fost Ministrul Cercetării și Inovării pentru o zi, la Palatul Victoria din București, unde își are sediul Guvernul României.

“Experienta aceasta, de a fi în calitate de ministru o zi la Ministerul Cercetării și Inovării a fost una foarte captivantă. În cadrul acestei zile am avut ocazia să văd cum funcționează un minister și care sunt mecanismele prin care își desfășoară activitatea. Totodată, am abordat discuții relevante în raport cu educația, analizând relația cu mediul academic și de cercetare. De asemenea, am pus în discuție și proiectul Ministerului Cercetării și Inovării prin care sunt sprijiniți elevii premianți la olimpiadele naționale și internaționale să rămână în România, prin acordarea către aceștia a Grantului ‘Regele Carol I’. Acest proiect este o prioritate pe agenda Ministerului Cercetării și Inovarii”.

Adrian Lazarescu a mai menționat că “la întâlnirea cu Șerban Valică, Ministrul Cercetării și Inovării, au fost prezentate că obiective generale sprijinirea cercetării științifice și a mediului academic și dezvoltarea relației dintre mediul economic și cercetare.

PUBLICITATE

Este de remarcat faptul că tânărul licean Adrian Lăzărescu ( în foto) este președinte al Consiliului Județean al Elevilor Bacău dar și un pasionat al chimiei și istoriei, el participând la numeroase concursuri școlare naționale, la care a cucerit multe premii. În acest an școlar el s-a calificat pentru al doilea an consecutiv la Olimpiadă Națională de Istorie dar și la Etapă Națională a Concursului de Chimie “Petru Poni”.

Ceea ce înseamnă “sa fii Ministrul Cercetării și Inovării pentru o zi” au mai văzut elevi din București, Albă, Argeș, Brașov, Buzău, Călărași, Iași, Maramureș, Prahova, Sibiu și Vrancea, care au participat și la deschiderea ședinței Guvernului României.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Daca stiam ca se duce la MEN ii spuneam sa ridice problema calcularii sporurilor la salariul de baza pentru cadrele didactice incepand cu ianuarie 2017 si nu sa se ia valorile din dec 2016 si sa se treaca in statele de plata lunare(adica valori mult mai mici decat scrie in OG de la sfarsitul lunii dec 2016). Una se scrie in OG si alta apare in statele de plata!!! Sunt de f multi ani in invatamant(mi-i jena sa spun ca de peste 40) dar nu am intalnit pana acum sa nu se respecte calculul sporurilor la salariul de baza asa cum scrie in lege!!!Sefii de sindicate au alte preocupari , isi pregatesc discursuri, vacante ….

LĂSAȚI UN MESAJ