Comisia economică, industrii şi servicii a Senatului României a avizat favorabil raportul la proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii. Potrivit senatorului PSD Bacău Miron Smarandache, membru al comisiei menţionate, actul normativ vine să reglementeze instituirea programului de stimulare a înfiinţării ÎMM-urilor, denumit „Programul Start—up Nation România”.

„Legea vizează acordarea unui ajutor în sumă maximă de 200.000 lei-beneficiar, respectiv 100% din valoarea cheltuielilor eligibile acestui demers, unui număr de maxim 10.000 de beneficiari anual. Ceea ce este extrem de important pentru români reprezintă finanţarea acestui program din bugetul statului, respectiv prin fonduri asigurate de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat”, a apreciat senatorul social democrat.

Parlamentarul băcăuan a mai subliniat că societăţile ce vor fi înfiinţate în baza acestui program vor trebui să facă dovada angajării cu contract de muncă a minimum doi salariaţi, precum şi menţinerea acestora încă cel puţin trei ani după decontarea ajutorului de minimis din partea statului.

„Adoptarea acestei legi va stimula cadrul general de înfiinţare de noi afaceri, o necesitate stringentă în România, atât pentru revigorarea economică, cât şi pentru creşterea numărului locurilor de muncă. PSD dovedeşte încă o dată că a meritat încrederea românilor şi se ţine de cuvânt în asumarea angajamentelor luate. În perioada următoare, Guvernul va implementa şi alte măsuri concrete privind îmbunătăţirea realităţii economice prezente, şi implicit a nivelului de trai al populaţiei, prin politici publice menite să reducă şomajul, să acorde noi oportunităţi de angajare şi să dezvolte spiritul antreprenorial al românilor”, a conchis senatorul Miron Smarandache.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Bre, domnu’ senator, matale esti din alt film, unul dinainte de ’89. E un non-sens ca statul sa dea bani pt afaceri private. Din mai multe motive: 1.se creeaza discriminare intre firmele private, unele primesc, altele nu. 2. treaba statului nu e sa dea bani privatului sa faca o afacere ci sa creeze un cadru stimulativ pt initiativa privata printr-o politica economica si financiara predictibila, printr-un sistem legislativ “prietenos” cu mediul privat. Unde mai e initiativa privata daca primesti bani de la stat? Una e sa dai masuri de stimulare care sa ii puna pe toti din mediul privat pe aceeasi pozitie si cei mai buni sa se dezvolte si sa creeze locuri de munca si alta e sa dai “pleasca” niste sume doar unora pe niste criterii mai mult decat subiective (ca sa nu zic pe pile). Bani sunt in piata cu duiumul pentru cei care vor sa faca ceva: fonduri europene, banci, subventii, etc. Statul tre sa investeasca in infrastructura: autostrazi, retele de utilitati, scoli, gradinite, spitale si penitenciare (ca tot plangeti soarta detinutilor). Creati voi toate conditiile astea ca privatii gasesc resurse sa se dezvolte singuri.

LĂSAȚI UN MESAJ