Autoritățile locale au început înlocuirea limitatoarelor de viteză din Bacău, așa-numitele cocoașe, distruse în timpul operațiunilor de deszăpezire din săptămânile trecute.

Este vorba despre „cocoașele” de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, la trecerea de pietoni din fața magazinului Luceafărul, de cea de pe strada Vasile Alecsandri, din preajma unităților de învățământ și de cea de pe strada Bucegi.

„Înainte de deszăpezire am pus în vedere firmelor care au avut această sarcină să aibă grijă de limitatoare, dar cu toate acestea s-au distrus. Le refacem acum pe cele stricate, iar cheltuielile sunt acoperite din bugetul local”, a spus Florin Cobzaru, șef de secție în cadrul Direcției de Drumuri Publice a Primăriei Bacău. Un astfel de limitator costă circa 180 de lei metrul liniar.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Am vazut o chestie foarte faina in Emiratele Arabe Unite, si anume treceri de pietoni ridicate la nivelul trotuarului. Practic, asa ceva serveste si ca limitator de viteza, si ca metoda de inlesnire a traversarii cu un carut sau in cazul persoanelor cu handicap motor. Asa ceva nu mai poate sa fie distrus pe timp de iarna.

  2. In alte orase ale tarii “cocoasele”, limitatoare de viteza, identice cu cele instalate in mun. Bacau, sunt dezasamblate inainte de inceperea sezonului rece, tocmai pentru a putea fi reutilizate dupa topirea zapezii. Sistemul de ancorare e cu suruburi prinse in asfalt. Cat de complicat e sa fie scoase inainte de caderea primei zapezi??? Se evita astfel o cheltuiala inutila, plus nervii şi pagubele cauzate soferilor care isi “inteapa” anvelopele in resturile “cocoaselor” distruse (resturi metalice, suruburi, etc). In plus e si extrem de inestetic, arata ca dupa un bombardament…

  3. Gaurile!! Gaurile din drumuri cand le astupati??sau ele nu sunt prea importante pentru siguranta in trafic,specialistilor cu salarii din bani publici ??!!Sunt” cratere” care asteapta de ani buni atentia voastra.

LĂSAȚI UN MESAJ