Sorin Brașoveanu, președintele CJ Bacau

Județul Bacău și municipiul Bacău s-au asociat ca să realizeze împreună „Centrul de reabilitare neuromotorie pentru copii” în cadrul Spitalului Județean de Urgență. Investiția se adaugă proiectului derulat de Consiliul Județean (CJ) la Pediatrie: reabilitarea Policlinicii de Copii și a Compartimentului Primiri Urgențe.

CJ Bacău va moderniza spațiul, iar Primăria îl va dota, valoarea echipamentelor fiind estimată la 900.000 de euro. Centrul de recuperare neuromotorie va funcționa la ultimul nivel al policlinicii. În țară, centrele de recuperare sunt foarte aglomerate, iar în Bacău „singurul centru privat care oferă servicii de reabilitare neuromotorie nu face față solicitărilor”, arată Sorin Brașoveanu, președintele CJ. De altfel, în sectorul privat aceste terapii sunt costisitoare.

„Înființarea acestui centru aduce un grad sporit de accesibilitate la mijloace moderne de recuperare pentru copiii cu afecțiuni invalidante sau care au acest potențial. În egală măsură, va crește calitatea serviciilor prin dotarea cu sisteme inovatoare de recuperare și printr-o abordare complexă”, a apreciat Sorin Brașoveanu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ