Final pentru un nou început

0

Vremea a ținut cu iubitorii de fotografie, nu că aceasta ar fi fost un impediment. Grădina din fața vilei Mărăndici a prins viață miercuri seara. Femeia, în toată splendoarea ei – fotografiată în zeci de ipostaze – a venit în vizită.

Fix la ora 17.30, profitând de lumina naturală, artistul fotograf Romeo Mărăndici a deschis festivitatea de premiere. Continuator al tradiției unei vechi familii de fotografi, care și-au început activitatea în orașul Bacău la începutul secolului trecut, prin acest gen de concurs încearcă să păstreze, chiar să reînvie, farmecul fotografiei pe suport clasic.

În această frumoasă competiție s-au regăsit toate generațiile, de aici și dificila misiune a juriului în a face selecția și departajările, pentru fiecare secțiune. Fiecare participant s-a putut înscrie cu maxim 5 lucrări. Să facem cunoscuți premianții:

Eseu – Maria Magdalena Theofilopulos, premiul pentru o serie de 4 fotografii. (De la primele jucării; …la primele cărți; …la primele călătorii; …la ultimele amintiri).
Gabriela Drăgoi, mențiune („30”)

Glamour – Oana Giorgiana Teletin, Premiul special al juriului („Maternitate” și „O umbră de mister”). Mențiune, Ovidiu Șova („Hyde and seek).

Reportaj – Liviu Maftei, premiul pentru lucrarea „Fetele sub arme – comandanta”. Mențiune, Lucian Șerban („Ludic”).

Portret – Victoria Dascălu, premiul pentru lucrarea „Mister din 70”. Mențiune, Mircea Iordăchiță („Seninătate” și „You got mail”).

Retro – Carolina Condurache, premiul pentru lucrarea „Comunicare între generații”.

Umor – Victoria Dascălu, premiul pentru lucrarea „Femeia, culoarea vieții”.

Duet – Deria Lupu, premiul pentru lucrarea „Din jumătatea ei”.

Premiul special al juriului – Tudor Popa, pentru setul de cinci fotografii („Meditație”; „Fericire”; „Seducție”; „Relaxare”; „Durere”).

Premii de excelență: Valeriu Bogdăneț, Viorel Cojan, Ioan Bîșcă.

De apreciat participarea venerabilului „Maestru”, Valeriu Bogdăneț, așteptat cu drag la premiere.

Problemele de sănătate l-au împiedicat să fie prezent, însă nu i-au înfrânt spiritul artistic.

„Noi îl avem aici, la inimioară”, a completat Romeo. Cred că cel mai bine a punctat evenimentul, un alt mare artist contemporan, Viorel Cojan: „Suntem conștienți că în această curte se face istorie. Aceste clipe intime, într-un mediu familiar, crează o atmosferă de emulație atât de puternică pentru fotografie. Sunt încântat să văd astăzi, aici, o creștere calitativă evidentă de la precedentul concurs, fotografii care m-au surprins.

Și, așa cum apare și pe afișul expoziției, să nu uităm că «true photography never dies» – o fotografie adevărată nu moare niciodată!”.

Primii pași s-au făcut. A fost un efort de echipă reușit. „Vor urma și alții”, promite familia Mărăndici.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ