Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacau a organizeat vineri, de la ora 11.30, la sediul din strada 9 Mai nr.7, manifestarea „1 Decembrie 1918. Unirea cea Mare in constiinta Românilor”, dedicata sarbatoririi Zilei Nationale a României.

Activitatea a fost organizata in parteneriat cu Asociatia Refugiatilor din Basarabia , Bucovina si Tinutul Herta, Asociatia Culturala „Pro Basarabia si Bucovina”- Filiala Bacau, Arhivele Nationale Bacau si Grupul de Initiativa Basarabeana- Filiala Bacau. Despre importanta evenimentului au vorbit: Ioan Seniuc- presedinte de onoare, Asociatia Refugiatilor din Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta; prof. univ. dr. Vasile Puiu- presedinte Asociatia Culturala „Pro Basarabia si Bucovina”, Filiala Bacau; Ioan Cuciurescu- Grupul de Initiativa Basarabeana, Filiala Bacau; prof. Vilica Munteanu- director Arhivele Nationale Bacau si prof. dr. Anton Cosa- muzeograf, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacau.

„Astazi, 28 noiembrie, se implinesc 96 de ani de la Unirea Bucovinei cu România. Ca bucovinean, ma bucura acest fapt, si peste câteva zile vom sarbatori si Marea Unire, vom sarbatori ceea ce au infaptuit inaintasii nostri” a spus Ioan Seniuc, presedinte de onare al Asociatiei Refugiatilor din Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta.

Ioan Seniuc a vorbit si despre importanta alegerilor de duminica din Basarabia si Republica Moldova. Detalii de la acest eveniment cititi in editia de luni, 1 decembrie, a cotidianului Desteptarea.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ