† DUMINICA a 4-a din Advent: Ce cadou să cumpăr anul acesta?

Ce trebuie să facem noi, ca naşterea lui Isus Cristos să fie legătura noastră definitivă cu Dumnezeu? Avem răspunsul venit din cer: Pace oamenilor de bunăvoinţă. Să fim oameni de bunăvoinţă, adică să împlinim voinţa cea bună, voinţa lui Dumnezeu în toate. Împlinirea voinţei lui Dumnezeu nu este o înjosire sau o anihilare a voinţei noastre, din contra, este o înălţare, o purificare, o întărire în bine. Ascultarea este izvorul armoniei divine. Crăciunul ne aşteaptă şi vrea ca noi să reînnoim adeziunea faţă de voinţa lui Dumnezeu prin Isus Cristos.
Dacă Crăciunul este sărbătoarea lui „a da” atunci problema „ce dăm” şi „cum dăm” devine foarte importantă. Dacă tot facem ceva, măcar să facem bine! Cum am putea îmbunătăţi calitatea gestului nostru de „a da”? Cum am putea îmbunătăţi calitatea celebrării Crăciunului nostru? Evanghelia din duminica ce urmează ne ajută să răspundem la unele dintre aceste întrebări.
Duminică vom asculta relatarea despre vizita Mariei la Elisabeta. Ce cadou i-a adus Maria Elisabetei? Nu ni se spune să fi adus ceva de mâncare, deşi se poate. Nu i-a adus un cadou, ci i-a dat Elisabetei darul propriei ei prezenţe. Şi acesta este cel mai bun şi cel mai dificil dar dintre toate. Este uşor să trimiţi flori, este uşor să trimiţi un pachet, dar să te dai pe tine însuţi, să îţi faci timp să fii cu cineva, acesta este darul după care tânjesc mulţi, dar nu îl primesc nici măcar la Crăciun.
O altă idee pe care o descoperim din darul Mariei pentru Elisabeta este că nu trebuie să dăruim după cum ne convine nouă, ci după nevoile celui care primeşte cadoul. Cu siguranţă că nu era convenabil pentru Maria să călătorească singură, pe drumul periculos din Galileea până pe dealurile Iudeii. A fost cu siguranţă o sarcină dificilă. Dar Elisabeta avea nevoie de o mână de ajutor, nu de un cadou. Maria i-a dat Elisabetei ceea ce avea nevoie, când avea nevoie. Acesta este darul perfect.
Cunoşti pe cineva care are nevoie de ceva astăzi? Fiecare are nevoie de încurajare. Fiecare are nevoie de pacea interioară. Atunci când ne vom vizita prietenii şi rudele anul acesta de Crăciun, să încercăm să facem la fel.
Pr. Richardo-Dominic BaciuAbonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE