Tenis / Bogdan Manole, inca un succes international

0

Vara s-a dovedit rodnica pentru tenismenul bacauan Bogdan Manole. Iar toamna nu se lasa cu nimic mai prejos! Dupa un prim turneu international câstigat la Chisinau, in luna august, sportivul legitimat la SCM Bacau si-a trecut in palmares un nou succes notabil.

Astfel, la finalul saptamânii trecute, Manole a cucerit, la Galati, Viva Trophy, competitie de categoria a treia din circuitul Tennis Europe Junior Tour rezervata tenismenilor Under 14. Cotat drept favoritul numarul 2 al turneului galatean, elevul profesorului Mihai Ciuntea a avut un parcurs excelent, fara set pierdut.

Manole a trecut in primul meci de Arash Saki cu 6-2, 6-0, pentru ca in turul secund sa-l invinga cu 6-4, 6-4 pe austriacul Hans Peter Kaufmann. In „sferturi”, bacauanul l-a eliminat cu 6-4, 6-3 pe compatriotul sau, George Luncasu, in semifinale l-a depasit cu 6-4, 7-6(2) pe bulgarul Samuil Konov, pentru ca in finala sa treaca de un alt tenismen din Bulgaria: favoritul numarul 1, Veselin Kiselkov.

De altfel, finala cu Kiselkov s-a dovedit si cea mai strânsa confruntare, Bogdan Manole având câstig de cauza cu scorul de 7-6(2), 7-5. Acest succes i-a permis lui Manole sa ajunga la cota 180 de puncte, ceea ce-l plaseaza in ierarhia europeana masculina la U14 pe locul 161. Deocamdata!

LĂSAȚI UN MESAJ