20 mai 2024
ActualitateSantierul buhusean cocheteza cu batuta pe loc

Santierul buhusean cocheteza cu batuta pe loc

Cetatenii care locuiesc in zona de jos a orasului Buhusi, pe strazile Tudor Vladimirescu, George Cosbuc, Ion Voda cel Cumplit, 9 Mai, 8 Martie, Pionerului si, partial, Ion Borcea au avut, in urma cu un an, mari motive de bucurie, intrucât pe aceste strazi au fost initiate atunci lucrari de amploare care vizau modernizarea infrastructurii.

Reteaua de preluare a apelor pluviale, mai ales, era, pe o strada ca Tudor Vladimirescu, atât de deplorabila, incât, frecvent, nu doar strada, ci curtile si locuintele erau des inundate. Desi se stia ca termenul de executie se afla in orizontul anului 2014, locuitorii de aici nu au crezut ca vor avea un deranj atât de mare in zona. In primul rând, lucrarile au inceput, concomitent, pe toate strazile. Nu se poate circula cu autovehiculele pe unele strazi. Un eventual incendiu, ar crea enorme dificultati. De ce au inceput lucrarile peste tot, nu se apropie niciunde de finalizare si nu se poate circula? Pe Discovery, in Occident, ii spun primarului Ionel Turcea, lucrurile stau astfel…

“Din punct de vedere tehnic, conform proiectului, numai abordând lucrarile simultan, pe toate strazile, e posibila reabilitarea. In caz de incendiu, exista posibilitatea prelungirii furtunurilor pentru ca pompierii sa acţioneze”, ne-a spus interlocutorul. Locuitorii de aici spun ca batuta pe loc, asezonata cu gropi, baltoace mari si periculoase reprezinta imaginea generala a Santierului. “Fata de proiect, constructorul este nevoit sa faca fata unor probleme care n-au putut fi anticipate, precum infiltratiile dese de apa. Se infiltreaza si apa din zona de sus a orasului. O comisie speciala a Regiunii de Dezvoltare Nord-Est va analiza situatia si va stabili masuri.



Acum, constructorul este nevoit sa efectueze lucrari care nu sunt in proiect”, adauga primarul. De ce? “Nu exista planuri ale retelelor de apa si canalizare din zona. De aceea au aparut aceste probleme tehnice. Rezolvarea acestora este impiedicata, de multe ori, de celebra noastra birocratie, dar lucrarile trebuie finalizate pâna in august 2014”, mai spune primarul, care-si cere scuze de la cetateni, din cauza disconfortului creat.

Aici exista un mare adevar. Subteranele târgului sunt, cu exceptia zonelor reabilitate, o mare enigma. E de comedie trista faptul ca, atunci când apare o avarie, cei de la C.R.A.B., “mostenitorii” vechiului R.A.G.C.L., lucreaza in orb, pe bâjbâite. Se spune ca foarte putinii salariati ai domeniului care au cunoscut secretele subteranelor au refuzat sa le aseze pe planseta, pentru a crea o anumita dependenta a autoritatilor fata de ei. Unii au mers cu secretele subteranelor in mormânt, altii, acum pensionari, isi fac un titlu de glorie din detinerea acestor informatii. E absurd, dar… Cert este ca, din motive multiple, santierul amintit cocheteza cu batuta pe loc.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri