20 aprilie 2024
ActualitateRazboiul transportatorilor pe navetistii judetului

Razboiul transportatorilor pe navetistii judetului

Consiliul Judetean e chemat in instanta

Noutatile introduse in programul judetean pe 2013-2019 de catre Consiliul Judetean Bacau i-a nemultumit pe unii transportatori. Operatorii sustin ca din cauza modificarilor vor avea pierderi, ba chiar vor intra in faliment. Vasile Cojan, patronul SC KAM SRL, firma care opereaza in zona Margineni, arata ca traseul 38 a fost desfiintat, ceea ce inseamna ca la viitoarea licitatie nu va mai avea vechime pe traseu, iar vechimea e un criteriu foarte important. In plus, i s-a cerut inlocuirea microbuzelor cu autobuze, in conditiile in care are deja un leasing in derulare. “Ordinul 92 stabileste ca atunci când un traseu se suprapune 50 la suta peste altul, nu il desfiintezi, ci il prelungesti. Daca traseul 37 nu e rentabil, nu desfiintezi traseul 38, ci il prelungesti cu 8 km”, arata Vasile Cojan. Claudiu Nastasa, vicepresedintele CJ, sustine ca modificarile au la baza solicitarile facute de edili: “Eu nu pot sa fac un program fara sa ma consult cu primarii. Ei stiu câti navetisti au, câte autobuze sunt necesare si la ce ore. Inteleg supararea domnului Cojan, dar noi suntem in slujba cetatenilor”, declara vicepresedintele CJ. Vasile Cojan il contrazice, aratând ca schimbarile nu sunt nici in interesul cetatenilor, nici al transportatorilor si ca se va intâmpla ca la N. Balcescu, unde navetistii au blocat E 85.

“Nu am avut nicio sesizare”



“Transportatorii functioneaza pe principiul eficientei”, arata Claudiu Nastasa, adaugând ca ii intelege si ca CJ trebuie sa fie un factor de echilibru intre acestia si beneficiari. Se pare ca, deocamdata, nu reuseste. Sesizarile au fost, in mandatul trecut, de ordinul sutelor. Cele mai cunoscute conflicte dintre transportatori si edili, respectiv, cetateni, sunt cele din N. Balcescu, Margineni, Tg. Ocna. Mai nou, au aparut nemultumiri si la Gioseni. Unele dispute s-au solutionat amiabil, altele, in instanta. CJ Bacau a avut trei procese cu transportatorii: unul câstigat, cu Girueta SRL, si doua in derulare, cu KAM si Grup Atyc. “Eu lucrez de zece ani in zona si nu am avut nicio sesizare, nicio problema, arata Vasile Cojan, KAM SRL. Modificarea asta e indreptata expres impotriva mea!” Firma a facut plângere prealabila, dar CJ Bacau a propus ca in sedinta din 28 ianuarie sa se respinga solicitarea. Razboiul va continua la Tribunal. “Noi am cerut in contencios suspendarea provizorie a HCJ 187, iar CJ era obligat sa o suspende pâna la judecarea pe fond, arata Vasile Cojan. A refuzat. Vom continua actiunea in instanta si sper ca vom câstiga.”

“Am 12 masini nou-noute, luate in leasing, si platesc 150 de milioane de lei pe luna. Stiti ce inseamna asta? Ca pot sa dau faliment din cauza CJ.”
Vasile Cojan, KAM SRL

“Usa mea e deschisa in fiecare zi. Toti nemultumitii pot veni sa discutam si sa gasim impreuna o solutie.”
Claudiu Nastasa, vicepresedintele CJ Bacau

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri