Metoda accidentul: s-a dat secretarul unui procuror si a furat 7.600 de lei

0

Polițiștii au reținut un tânăr de 23 de ani, la scurt timp după ce acesta a sustras din locuința unui bătrâne aproximativ 7 600 de lei. Tânărul încercase să convingă bătrâna să-i înmâneze această sumă de bani în scopul soluționării unui accidient rutier în care ar fi fost implicat fiul ei.

La data de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 11.30, o persoană de sex feminin de 82 de ani, din Bacău a sesizat Poliția Municipiului Bacău cu privire la faptul că la aceeași dată, o persoană care s-a recomandat a fi secretarul unui procuror, ce urma să soluționeze un accident rutier în care ar fi fost implicat fiul, i-a sustras suma de aproximativ 7 600 de lei.
Din cercetările polițiștilor efectuate în baza sesizării a rezultat că la data de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 9.30-10.00, persoana vătămată a fost contactată telefonic de un bărbat, care prin folosirea de calități mincinoase(procuror) a convins-o pe aceasta că fiul ei a provocat un accident rutier cu victimă și pentru soluționarea situației trebuie să plătească victimei o sumă de bani.

În scurt timp la domiciliul persoanei vătămate s-au prezentat doi tineri, unul dintre aceștia afirmând că este „secretarul procurorului”și în momentul în care a refuzat să-i dea plicul cu bani fără a constata ea insăsi situaţia expusa, tânărul a sustras de pe masă plicul în care se aflau aproximativ 7 600 de lei în bancnote străine și românești și a părăsit locuința în fugă.

La scurt timp de la sesizare, în jurul orei 12.15, persoană bănuită de comiterea faptei, un tânăr de 23 de ani, din comuna Răcăciuni, a fost depistat într-un cazinou din Bacău, fiind însoțit de un bărbat de 29 de ani, din comuna Răcăiuni.

Asupra celor doi a fost găsită suma de aproximativ 7 000 lei.

Tânărul de 23 de ani, care a devenit violent, s-a luat măsura imobilizării și conducerii la sediul Poliției Municipiului Bacău.

Față de acesta s-a luat măsura reținerii pentru 24 ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la înşelăciune și furt, urmând a fi Prezentat Judecătoriei Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al D.I.P.I.

LĂSAȚI UN MESAJ