Magiresti: Florin Piersic s-a intâlnit cu urmasii „Razesilor Gazari”

0

Actorul Florin Piersic a fost prezent la Muzeul Razesilor Gazari din Magiresti, la sfârsitul saptamânii trecute, pentru a participa la simpozionul “Promovarea patrimoniului Cultural Imaterial specific judetului Bacau – Obiceiuri, traditii si mestesuguri ale Razesilor Gazari de pe Valea Tazlaului Sarat”.

Manifestarea a fost organizata de Fundatia Culturala “Urmasii Razestilor Gazari de pe Valea Tazlaului Sarat” si Primaria Magiresti si a cuprins, pe lânga discursuri, lansarea unui volum apartinând dr. Constantin Parascan, presedintele fundatiei, si vernisarea expozitiei de icoane tesute pe goblen a Iulianei Bibiri.

„Florin Piersic a avut cuvinte foarte frumoase despre initiativa de a infiinta un muzeu la tara si despre efortul fundatiei de a pastra traditiile locuitorilor de pe Valea Tazlaului Sarat, dupa care a dat autografe tuturor celor prezenti la manifestare”, a marturisit Câda Ionica, primarul comunei. Au fost prezenti, la eveniment, dr. Gh. Dumitroaia, directorul Complexului Muzeal P. Neamt, dr. Vilica Munteanu, director Arhivele Nationale Bacau, dr. Anca Bibiri – Universitatea „A. I. Cuza”, dr. Ecaterina Cretu – Universitatea „V. Alecsandri”, dr. Marius Istina – Complexul Muzeal „I. Antonescu”, Ion Muscalu – Uniunea Scriitorilor.

Dintre oficiali au participat subprefectul Toma Constantin, Claudiu Nastasa, vicepresedinte CJ Bacau, Tudorita Lungu, presedinte PNL Bacau, primarii Viorel Ilie si Viorel Miron, parlamentarii Dragos Luchian si Viorica Marcu. Liderii PSD nu au putut raspunde invitatiei, aflându-se in Bucuresti, la Congres.

LĂSAȚI UN MESAJ