26 aprilie 2024
ContrasensFracturarea dreptului de proprietate

Fracturarea dreptului de proprietate

In teorie, dreptul de proprietate este garantat de Constitutie, in practica, insa, asta depinde de o sumedenie de factori.

De exemplu, daca sub pamântul tau se banuieste ca s-ar putea afla ceva gaze, este foarte posibil ca, in scurt timp, sa ramâi fara teren.

Mai inainte de asta este extrem de probabil sa te trezesti cu tot felul de instalatii pe ogor, instalatii puse acolo de niste firme private care nu ti-au cerut voie sa-ti intre pe proprietate.

Iar daca incerci sa ceri explicatii, vin unii smecheri si te ameninta cu judecata.

Si asta se intâmpla in România, teoretic tara UE, in care se organizeaza anual mii de simpozioane despre binefacerile aderarii.

In acelasi timp, mass-media nationala face eforturi deosebite pentru a nu relata despre aceste evenimente, care se petrec in zona de vest a tarii. Saptamâna trecuta au avut loc mai multe marsuri si mitinguri de protest ale taranilor din zona Cenad, judetul Timis, unde doua companii de prospectiuni au instalat echipamente de masura pe pamântul oamenilor fara acordul acestora.

Nici un politician nu a luat atitudine fata de aceasta problema care se mentine de peste un an in România.

Ca sa nu mai vorbesc de problema din Pungesti – Vaslui, unde se face acusi un an de când a fost decretata “zona de siguranta publica”, in care au fost suspendate drepturile constitutionale pentru ca o firma sa-si instaleze o sonda.

In vreme ce un ministru spune, fara a prezenta nicio dovada, ca protestele anti-fracturare din România au fost finantate de Rusia, oameni care depind de pamântul pe care se fac aceste experimente sunt amenintati si facuti sa taca de catre autoritatile nationale, cele care ar fi trebuit sa ii apere si care se preocupa, mai degraba, de bunastarea unor companii straine decât de viitorul propriului popor.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri