ANPC inchide definitiv firma care a imbolnavit participantii la praznicul din Traian

9

Comisarii Protectiei Consumatorilor Bacau au pus lacat pe portile firmei care, la inceputul lunii, a livrat mâncare stricata la un parasatas tinut in comuna Traian.

Masura survine ca urmare a numarului mare de consumatori carora le-a fost afectata grav sanatatea dupa ce au consumat produse alimentare la masa de praznic, dar si a utilizarii unor proceduri nesigure.

„Consideram ca societatea in cauza a încalcat prevederile art. 51 aliniatul 2 din O.G. 21/1992 cu modificarile si completarile ulterioare, fiind sanctionata cu o amenda contraventionala în valoare de 20.000 lei si s-a dispus masura de inchidere definitiva a unitatii (cf. art. 51 aliniatul 4 din O.G. 21/1992)”, a precizat Alin George Nastasa, comisar sef adjunct la Protectia Consumatorilor Bacau.

In timpul controlului efectuat în data de 7 martie 2016 de comisarii Protectiei Consumatorilor, s-au gasit în frigiderul unitatii peste 12 kilograme de carne – piept pui cu os decongelate (pus la recongelat), precum si carne tocata si piept de pui vrac – fara nicio eticheta din care sa rezulte numele si adresa producatorului / importatorului, data limita de consum, conditii de depozitare, etc.

„Toate aceste produse au fost oprite definitiv de la comercializare si distruse. Grav este si ca aceste produse erau pe cale a se utiliza în prepararea mâncarurilor pe care firma de catering urma sa le introduca in circuitul comercial”, a mai spus seful Protectiei Consumatorilor Bacau. Pentru sortimentele de mâncare care au fost servite oamenilor ce au luat parte la masa organizata din comuna Traian, judetul Bacau (ciorba cu perisoare, sarmale în foi de varza, friptura de pui cu pilaf) nu s-au putut prezenta retete de fabricatie din care sa rezulte care sunt materiile prime care intra în componenta preparatelor, dar si timpul si temperatura de preparare a acestora.

„Intrucât operatorul economic nu detinea autorizatie emisa de catre Autoritatea Nationala de Turism pentru prestarea de servicii de cazare si nici autorizatie de functionare emisa de Primarie, s-a aplicat o amenda in valoare de 2.000 lei, iar pentru lipsa buletinului de verificare metrologica a cântarului folosit in bucatarie, societatea in cauza a fost sanctionata cu un avertisment”, au mai precizat reprezentantii Protectiei Consumatorilor Bacau.

Conform autoritatilor sanitare, 134 pacienti care au participat la praznicul din Traian au fost diagnosticati cu toxiinfectie alimentara. In plus, analizele de laborator (examen coprobacteriologic) efectuate de Directia de Sanatate Publica Bacau la personalul angajat în unitatea de catering, au relevat prezenta Salmonellei grup D la unul dintre angajatii firmei, dar si la pacientii internati.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

  1. TRAGEDIA ramane consemnata in constiinta COLECTIVA, intocmai cum amprenteaza JURISPRUDENTA, TRAGEDIA de la GIULESTI prin care au murit arsi de vii bebelusii, TRAGEDIA de la COLECTIV prin care au murit arsi de vii tinerii, mortii nostri care nu-si gasesc odihna vesnica si LUMINA pana nu se face DREPTATE pana la capat!

  2. Bine spus .DREPTATE PANA LA CAPAT !Carnea respectiva,daca nu se intampla tragedia de la Traian ajungea tot perisoare sau snitele. Dumnezeu intarzie dar vine !Asta poate o sa fie o lectie pentru asa zisi”patroni comercianti”

  3. Daca la momentul controlului produsele din carne au fost oprite definitiv de la comercializare si distruse”, insemnand ca erau improprii consumului… clar ca lumina zilei: aceeasi carne stricata, infestata din care s-au preparat bucatele la praznic. Din aceasta cauza au lipsit probele alim.pt 24 h. ” In plus” s-a mai despistat angajata infestata cu salmonella, in acest caz, fara echivoc: angajata respectiva ori a gustat din preparatele infestate, doar daca era prea infometata sa manance preparate din carne stricata, mai curand varianta acarului Paun; si intr-un caz si in celalalt s-ar fi impus spitalizarea in regim de urgenta!!!
    Inainte de distrugerea produselor din carne s-au recoltat probe microbiologice pt depistarea salmonellei?! Care a fost rezultatul, in conditiile in care s-a demonstrat ca produsele din carne au fost alterate?! la care se adauga celelalte nereguli si ilegalitati!!!

  4. Deja se face face prea multa mediatizare, hai sa nu mai numim acest subiect o „tragedie”, si sa nu mai asemanam incidentul cu adevaratele tragedii din Romania. Este adevarat ca oamenii au suferit, si nu contesta nimeni acest lucru, insa nu au fost cazuri grave, majoritatea au iesit a doua zi din spital, o parte din ei eu fost eliberati chiar in seara in care au fost adusi, si cativa au ramas in continuare internati. Autoritatile si-au facut treaba corect, si au aplicat legea corespunzator, este de ajuns pentru cei din conducerea societatii.

    • Cativa?? Cativa au refuzat internarea care nu au fost buni de nimic vreo 4 zile plus restul care au rămas internati minim 2 zile vreo 50 au rămas 4 zile si alti sa se merite zis putini din ei au mai rămas pana la 5-6 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ