Diana Buganu, noul director al Centrului Bugetar Crese

9

Discutii marti, in cadrul Consiliului Local pe tema educatorilor puericultori necesari dar insuficienti comparativ cu numarul de crese existente in municipiul Bacau.

La intrebarile adresate de consilieri a avut prilejul sa raspunda si sa fie astfel cunoscut noul director al Centrului Bugetar Crese din cadrul Primariei Bacau.

Este vorba despre Diana Buganu, care a preluat conducerea acestei directii acum doua saptamâni in urma câstigarii unui concurs. Pâna acum, cresele au fost in administrarea Valentinei Dospinescu, dar aceasta a iesit la pensie.

Referindu-se la necesitatea formarii educatorilor puericultori, aceasta a declarat ca „am inceput demersurile pentru a avea astfel de educatori, pentru a oferi celor mici nu doar ingrijire, ci si servicii educationale. La acest moment, avem doar doi educatori puericultori”, a precizat directorul Centrului Crese.

Consilierii au aprobat si organigrama si statul de functii, modificate fata precedentele. In total, in organigrama sunt prevazute 8 posturi de conducere, 74 de executie si 9 muncitori. Pentru ca s-au mai infiintat grupe, era necesara suplimentarea cu doua posturi de asistent medical, patru de infirmiera, un post de ingrijitor si doua de ajutor de bucatar. Numarul personalului a ramas acelasi, 91.

Diana Buganu va avea in administrare sase crese de stat, dar volumul de munca va creste intrucât Primaria Bacau tocmai ce a luat decizia de a mai infiinta grupe de cresa la gradinitele 27, 28, 33 si Raza de Soare, iar numarul lor ar putea creste.

9 COMENTARII

  1. In cresele nou înființate se oferă doar adăpost si hrana , educatia este asigurata de femeia de serviciu . Problema este mai veche si nu se împinge nici o autoritate sa o rezolve . Poate doar domnul viceprimar DS, un apropiat si sustinator al Doamnei Buganu sa se implice in rezolvarea problemei

  2. Simpla coincidenta.Director al Centrului Bugetar Creșe este “mâna dreaptă” din campanie a domnului viceprimar Dragoș Ștefan (ALDE), adică Diana Buganu, aflată pe locul 4 pe lista de consilieri ALDE?

  3. Ce concurs domnilor, ce concurs . isi bat joc de noi, poate am fi vrut sa participam si noi cei care nu suntem implicati in politica ,dar” DOMNUL VICE”.de la ALDE stie ca e foarte capabila si priceputa la toate altfel nu se explica de ce sunt promovate toate nonvalorile.Se duce de rapa tot in orasul acesta. Angajarile se fac prin numire politica.Poate DNA ar trebui sa se sesizeze.

  4. Este o alta blonda aruncata in fata de domnul vice de la ALDE ,probabil a vazut ca e foarte capabila si priceputa.Cat despre concurs … sa fim seriosi, stim cum se promoveaza nonvalorile in Primaria Bacau.

  5. O cunosc pe Diana Buganu si pot sa spun ca o recomanda 11 ani de activitate cu copiii prescolari, rezultate foarte bune ca psiholog, un master in psihoterapii de familie si evaluare in practica clinica. Plus experienta de management in zona privata (dezvoltarea serviciilor conexe in sistemul medical). Eu ii urez succes! E timpul ca tinerii sa preia initiativa innoirii acestui sistem invechit si ineficient. Ps: ca fapt divers, ea si-a dat demisia din Alde acum ceva vreme, deci comentariile malitioase se bazeaza pe neadevaruri.

  6. Si- a dat demisia din ALDE pt ca a ,,intuit ” ca ocupa loc de director, adica devine functionar public si nu poate fi membra de partid.A stiut ca postul este al ei . RUSINE

LĂSAȚI UN MESAJ