Cât dai la doctor ca să naști!?!

    – rețelele de socializare fac nașterea mai ușoară sau mai stresantă

    Informațiile care curg zi de zi pe rețelele de socializare ne oferă totodată și o paletă largă de servicii. Mai mult, cei care solicită sprijinul prietenilor virtuali obțin chiar consiliere în anumite domenii.

    Iată că, deunăzi, un grup de mămici făceau schimb de informații în ceea ce privește „tarifele” practicate la naștere. O viitoare mămică care se pregătea pentru cezariană a aflat din mai multe surse că la naștere trebuie să te duci pregătit cu portofelul burdușit.



    O altă mămică îi împărtășea femeii însărcinate că ea i-a dat doctorului care a asistat-o la naștere suma de 1.000 lei. Pesemne că femeia era una cu dare de mână în condițiile în care o altă „prietenă virtuală” le spunea că 1.000 de lei i se pare o sumă mult prea mare, în condițiile în care ea a băgat în buzunarul medicului doar 400 de lei.

    „Dragă mămică! Îti zic din propria experiență, în cazul în care faci cezariană să ai bani mărunți la tine (1,5,10 lei). Vei avea de dat bani la doctor, anestezist, asistente, infirmieră etc. O să vezi înainte de operație că o să apară cu toții lângă tine și îți vor zice ei care și cum sunt. Cât despre doctor, am dat 400 de lei acum 3 ani. A fost mulțumită deoarece în fiecare lună mergeam la el la cabinet și îi lăsam câte 100 de lei”, spune Bianca D.

    Pe aceeași rețea de socializare am întâlnit femei care au născut de două ori și nu s-au înghesuit la buzunarul doctorului.

    „Am născut chiar săptămâna trecută și pot să spun că diferențele sunt notabile față de acum doi ani. În prezent, infirmierele sunt mult mai amabile. Toți îți dau informații, te întreabă cum te simți. Pe general, sunt mai profesioniști. Mie nu mi-a cerut nimeni nici un leu. Și nici nu m-am preocupat că trebuie să dau la toată lumea”, completează Raluca G.

    Și discuțiile continuă, într-un șir interminabil de păreri pro sau contra. Unele mămici spun că nu medicii sunt neapărat problema, ci mai degrabă asistentele sunt cele care fac prețul. Evident, sfaturile nu sunt legate doar de partea financiară a nașterii, ci și de bagajul pe care gravidele trebuie să și-l facă.

    Parcurgând fiecare pasaj afli că îți trebuie în bagaj anumite produse pentru igiena copilului, pentru igiena mamei și chiar medicamente care să-ți regleze tranzitul intestinal. În concluzie, se poate naște și fără bani! În astfel de situații, prioritare sunt sănătatea și siguranța mamei și a fătului.

    Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"