Atletism / Ioan Andrei Melnicescu, campion balcanic

0

Un nou titlu pentru Ioan Andrei Melnicescu (CSM Onesti/ CSS Bacau) la saritura in lungime. De data aceasta, atletul bacauan s-a incununat campion balcanic al probei la juniori 1 cu prilejul Balcaniadei de la Pitesti.

Cu o saritura de 7,38 metri, Melnicescu i-a devansat sâmbata pe cipriotul Andreou Panagiotis (7, 32m) si pe turcul Emre Dalkiran (7, 21m). Desi este detinatorul recordului national la 100 metri, atletul originar din Târgu-Ocna nu a luat startul la aceasta proba la Balcaniada de juniori 1 de la Pitesti.

In ciuda statutului sau de junior, Melnicescu are sanse insemnate sa reprezinte România la Mondialele de Seniori de la finalul lunii august, intr-o alta proba de viteza: stafeta de 4×100 metri.

„Intr-adevar, Ioan Andrei Melnicescu beneficiaza de o cota care il plaseaza pe lista intocmita de conducerea Federatiei in perspectiva Campionatelor Mondialele.

Este foarte posibil ca la Mondialele de la Beijing sa avem o stafeta in care sa se regaseasca nu mai putin de trei fosti sau actuali bacauani: Catalin Câmpeanu, care acum e legitimat la CSM Bucuresti, Alexandru Terpezan de la CSM Onesti si, asa cum spuneam, Ioan andrei Melnicescu.

Ar fi o performanta remarcabila, dar si o recunoastere a scolii bacauane de atletism”, a punctat prof. Dorin Aradavoaicei, consilierul pe probleme de strategie a CSM Onesti.

LĂSAȚI UN MESAJ