Atleism/ CM Juniori 1: Georgiana Anitei, bronz mondial la triplusalt!

0

Performante internationale in serie pentru atleta bacauana Georgiana Anitei. Dupa ce s-a incununat in aceasta vara campioana balcanica si europeana de cadete la triplusalt, sportiva legitimata la SCM Bacau a cucerit, sâmbata si medalia de bronz la aceeasi proba in cadrul Campionatelor Mondiale de Juniori 1 desfasurate in Polonia, la Bydgoszcz.

Aflata la prima sa participare la Mondialele U20, Geo Anitei a urcat pe podiumul de premiere gratie unei sarituri de 13,49 m, identica cu cea care i-a adus titlul mondial la junioare 2 anul trecut, la Cali. La Campionatul Mondial din Polonia, sportiva antrenata de prof. Cristi Neamtu s-a batut pentru bronz cu atleta nord-americana Bria Matthews, care a sarit tot 13, 49, ca si Anitei. In final, diferenta a fost facuta de vânt.

Astfel, daca in cazul bacauancei, vântul a fost 1,7 m/ secunda, in schimb Matthews a beneficiat de un vânt care a batut cu 2,1 m pe secunda. Titlul de campioana a lumii la triplusalt a revenit chinezoaicei Ting Chen, cu un rezultat de 13.85, in timp ce argintul a fost cucerit de sportiva elena Konstadina Romepu, cu 13.55.

Un alt bacauan calificat in finalele Mondialelor de la Bydgoszcz a fost sulitasul Alexandru Novac (CSSM). Atletul antrenat de Mihaela Melinte s-a clasat al cincilea in proba de aruncare a sulitei, cu un rezultat de 72,91 m.

LĂSAȚI UN MESAJ