13 mai 2024
ActualitateTaranii din Tatarasti vor sa blocheze drumul judetean

Taranii din Tatarasti vor sa blocheze drumul judetean

Drumul judetean care face legatura intre Tatarasti si Corbasca nu a fost asfaltat niciodata. Cand ploua, ambulantele, carutele, autoturismele se impotmolesc in noroi. Daca nu va fi pietruit, cetatenii vor bloca drumul, dupa moda lansata in Zemes.

Din cale-afara de suparati ca drumul care duce la Corbasca nu a fost asfaltat niciodata si jumatate de an, mai exact primavara si toamna, sunt nevoiti sa se lupte cu noroaiele, locuitorii din Tatarasti i-au scris un memoriu presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Bacau. Ei sustin ca “circa doua mii de suflete chinuie pamantul pentru a-i smulge picaturi de viata”, insa si pamantul “ii chinuie pe bietii oameni”. Pe vremea rea, “lutul gros inghite firimiturile de piatra aruncate o data la patru ani in deradere si sfidare”, iar daca e uscat, “masinile trosnesc din toate incheieturile cand se aventureaza sa depaseasca treapta I de viteza.” Cu toate astea, “adultii acestor plaiuri «de vis» mai merg inca la vot”, desi, se sugereaza in petitie, ar trebui sa refuze acest drept. In incheiere, locuitorii ii solicita lui Dragos Benea reabilitarea drumului judetean in regim de urgenta, adaugand ca “este inadmisibil ca intr-o Romanie a mileniului trei sa persiste asemenea situatii de cosmar.” Memoriul este semnat de 67 de cetateni. Initial, petitionarii au vrut sa se adune la primarie si sa blocheze circulatia, dupa moda care a fost lansata in comuna Zemes si care, in final, a dat rezultate.

Benea nu agreeaza balastarea!

Petrica Mihaila, consilier judetean, i-a convins sa amane blocarea DJ si sa mai faca o incercare pe langa presedintele CJ Bacau, iar ei au acceptat. In numele lor, Mihaila a solicitat, in ultima sedinta a CJ, ca acest drum sa fie macar pietruit. “Cu cateva miliarde din fondul de rezerva am putea asigura aceasta balastare”, a spus democrat-liberalul. Cum in judet sunt si alte drumuri de pamant, el a propus ca la viitoarea sedinta SPJD sa vina cu un proiect de hotarare in care sa prevada “sume de bun simt, poate un miliard – doua pe fiecare tronson, si cu firme care vor sa aiba un profit de 10-20 la suta, nu de 80 la suta, sa scoatem aceste locuri din izolare.” Dragos Benea a vrut sa stie care sunt firmele care fac profit de 80 la suta reabilitand drumurile judetene, dar Petrica Mihaila nu a vrut sa le nominalizeze: “Eu va spun ce vorbeste lumea din Tatarasti: ca atat a costat, dar de fapt atat s-a incasat, ca atata piatra s-a pus, dar de fapt s-a platit mai mult. Daca se va face balastare pe sectorul Tatarasti – Corbasca, va spun sincer, am sa stau in fiecare zi acolo si am sa vad exact cat balast se duce.”



Ambulante impotmolite in noroi

Presedintele CJ a declarat ca el nu a sustinut niciodata lucrarile de balastare “tocmai din motivele prezentate de dumneavoastra. In opt ani, de cand sunt presedintele CJ, am facut foarte putine lucrari de balastare si doar acolo unde a fost absolut necesar. Nu le agreez pentru ca, intr-adevar, sunt generatoare de mari suspiciuni.” Asfaltare nu se poate face in regim de urgenta, a insistat consilierul PDL, or, la Tatarasti, avem de-a face cu o situatie de urgenta: “Poate vor mai veni ploi! Va spun ca, la Gura Craiesti, o salvare a fost scoasa din noroi cu tractorul.” Dragos Benea nu a a luat o decizie, dar va trebui sa le raspunda petitionarilor. In caz contrar, va avea inca o revolta, inca un drum judetean blocat si asta taman in prag de alegeri, intr-o comuna cu primar PSD.
Silvia Patrascanu

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri