28 mai 2024
Actualitate„Sprijin pentru ocupare prin educație!”

„Sprijin pentru ocupare prin educație!”

În perioada 30 septembrie – 3 octombrie, în localitatea Măgura, județul Bacău s-a desfășurat Conferința stagiilor de practică în cadrul proiectului „Sprijin pentru ocupare prin educație!”, cod MySMIS: 132657, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 – Educaţie şi competenţe.

Plecând de la nevoile actuale identificate privind educația, formarea profesională și ocuparea tinerilor, proiectul a permis participarea a 195 de elevi din Regiunea Nord-Est la programe de educație și instruire practică de calitate.

Proiectul în valoare de 2,366,020.27 lei având ca beneficiar compania PROFI ROM FOOD a venit in sprijinul elevilor oferindu-le șansa să-și dezvolte noi competențe profesionale și să experimenteze în mod direct ce presupune derularea unei activități profesionale, în timp ce, prin accesarea serviciilor de consiliere și orientare profesională au avut posibilitatea să afle mai multe despre propria persoană, despre propriile aspirații și despre oportunitățile obținerii unei cariere de succes.



În cadrul evenimentului au fost prezenți peste 50 de invitați din cadrul unităților de învățământ din Regiunea Nord-Est și reprezentanți ai grupului țintă, aceștia participând la workshop-uri diverse. 

Domnul Ciprian Ciocan, coordonator și expert în proiect din partea PROFI a declarat:

Un citat care îmi place foarte mult și consider că reprezintă acest proiect ar fi:

«Îi poți da unui elev câte o lecție în fiecare zi, dar dacă îl poți îndruma să învețe stârnindu-i curiozitatea, el își va dedica întreaga viață învățăturii.”»  Clay P. Bedford

Prin proiectul Sprijin pentru ocupare prin educatie!, ne-am dorit să ajutăm elevii, să învețe într-un mod cât mai inedit. A fost o perioadă foarte grea la început pentru că începusem acest proiect într-o perioadă de pandemie, unde elevii au stat mai mult timp izolați cu ore de practică online.

Din cauza pandemiei foarte multe școli nu au mai putut duce elevii în practică la comercianți iar acest lucru a dus la o învațare deficitară a elevilor.

Majoritatea profesorilor și elevilor au fost foarte încântați de acest proiect care a adus beneficii școlilor dar și elevilor pentru că au învățat ce înseamnă să muncești și cât de important este să ai alături de tine un mentor care să te învețe ce înseamnă practica fizică făcută la un comerciant.

Sunt mândru că am făcut parte din acest proiect care consider ca a adus un beneficiu următoarei generații de copii.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri