Șoseaua de Centura a Bacăului, blocată în continuare de problemele de mediu?

    Deși autoritățile au anunțat că problemele de mediu sesizate de Comisia Europeană la Centura Bacăului au fost lămurite și rezolvate, o comunicare a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin care aceasta cere ajutor în întocmirea unui plan de situație în raport cu ariile protejate susține contrariul.

    Concret, este vorba de o scrisoare oficială prin care CNMAIR cere sprijinul pentru realizarea unui plan de ansamblu / situație, cu traseul Centurii Bacăului în raport cu ariile protejate, “cu precizarea distanțelor față de acestea, precum și față de proiectele de infrastructură rutieră ce se vor conexa sau vor fi în vecinătatea variantei de ocolire”.

    După informațiile noastre, scrisoarea a fost trimisă în data de 9 iunie.



    Reamintim că în luna februarie, Comisia Europeană a cerut autorităților române clarificări legate de impactul proiectului centurii Bacăului în regim de autostradă asupra siturilor Natura 2000 pe care le traversează.

    Este vorba de o scrisoare trimisă de Directoratul general regional al Comisiei Europene către Ministerul Fondurilor Europene cere măsuri concrete de conservare pentru cele trei situri Natura 2000 de pe traseul centurii (Siretul Mijlociu, Lacurile de Acumulare Buhuși-Bacău Berești și Piatra Șoimului-Scorțeni-Gârleni).

    “Centura Bacău, contractată în decembrie 2018, se construiește în ritm alert, dar compania de drumuri încă nu a rezolvat problema chichițelor de mediu semnalate de Bruxelles”, a afirmat fostul ministru al transporturilor, Lucian Șova.

    Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"